23
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

40 bin YTL nerede ?

Ziraat Bankası Aliağa Şubesi’nde, hesaplarının kontrol edildiği sırada, 40 bin YTL’nin (40 milyar TL) eksik olduğu ortaya çıktı. Olay, işlem memurlarından birisine kasa harici para gerekmesiyle ortaya çıktı.

Yeterli miktarda parayı temin edebilmek için paraların biriktiği boş vezne kabinine giden görevli, 40 bin YTL’nin eksik olduğunu fark etti. Saat 15.30 sıralarında yaşanan bu olay üzerine, bankadaki işlemler durdurularak sayım yapıldı. Hesap kontrolü 18.00’e kadar sürerken, 40 bin YTL’nin eksik olduğu kesinleşti. Ziraat Bankası Aliağa Şubesi Müdürü Adem Atausta, YTL’ye geçiş sürecinde fazla ödeme yapılmış olabileceği düşüncesiyle bir süre polise haber vermedi. Hesapların kontrol edilip yanlışlık olmadığının anlaşılması üzerine, Atausta, hiçbir personelin yerinden ayrılmamasını isteyerek polisi bankaya davet etti.

Olay yerine gelen Aliağa Emniyet Müdürü Yaşar Özdemir inceleme başlatırken, personelin şubeden ayrılmasına izin verilmedi, müdürün ve personelin parmak izleri alındı. Paranın kayıp olduğu vezne kabini ve civarında parmak izi araştırması yapan polis, olağanüstü bir durumla karşılaşmadı.

Banka personelinin sorgulaması gece geç saatlere kadar sürerken, bir sonuca ulaşılamadı. Emniyet yetkilileri, bu kez bankanın güvenlik kamerası kayıtlarını izlemeye aldı. Kayıt incelemeleri sonucunda da sadece bankaya giren çıkan müşterilerin görüntüleri tespit edildi. Paranın kaybolduğu vezne kabininin güvenlik kamerası görüntülerinde yer almadığı, bir sonuca ulaşamayan polisin gece geç saatlerde bankadan ayrıldığı öğrenildi.

Bu arada bankadan kaybolan paranın 50’lik 8 deste YTL olduğu belirlenirken, tutanak altına alındığı, soruşturmanın ise sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 21:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?