19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Acil servis sıkıntısı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde bulunan ve Kuzey Ege'nin en büyük hastanesi konumunda olan Aliağa Devlet Hastanesi'nin Acil Servis binasının küçük, ambulans yolunun da dar olması sebebiyle sıkıntılar yaşanıyor.


Sürekli yenilenen ve gün geçtikçe var olan eksiklerini tamamlaya çalışan Aliağa Devlet Hastanesi'nin arka kısmında bulunan Acil Servis binasının yetmediğini iddia eden vatandaşlar, doktorlardan ve çalışanlardan çok memnun olduklarını söylerken, Acil Servis binasının ve önünde bulunan Ambulans yolunun küçük ve dar olmasının çoğu zaman sıkışıklık yarattığını gözlemlediklerini belirtti.

Binanın elverişsiz olmasına rağmen doktorların ve Acil Servis personelinin ellerinden geldiği kadar aksaklık yaratmamaya çalıştığını belirten Acil Serviste tedavi olmuş hastalardan Erol Aydoğan; "Aliağa Devlet Hastanesine çok sayıda hasta geliyor ve çoğu zaman akşam ya da acil vaka olarak geliyorlar. Kazalarda ya da farklı olaylarda bazen personelin elinde olmayan sebeplerden dolayı istenmeyen manzaralar karşısında kalınabilir ve çok büyük sıkışıklar yaşanabilir.

Binanın küçük olması nedeniyle yatak ve görevli sayısı da onunla orantılı oluyor. Bu koşullarda çalışan doktor ve personel şartlara rağmen bana göre gayet iyi çalışıyor ve hiçbir hastayı mağdur etmemeye çalışıyor. Bununla birlikte, Acil Servis kapısının önünde bulunan Ambulans yolu çok dar, aynı anda iki ambulans yanaşamıyor. Binanın büyütülme imkânı olsa daha çok personel, daha çok hastayı çok daha rahat koşullarda tedavi edebilir" dedi.


Hastanenin bölgenin en büyük hastanelerinden biri olduğunun altını çizen Başhekim Koray Durmuş ise; "Bergama ve Dikili başta olmak üzere her taraftan hasta kabul eden bir hastaneyiz. Bir zamanlar yeterli olan acil servis artık yetmemeye başladı. Ancak biz acil serviste görev yapan personel sayısını arttırarak bu sorunu çözmeye çalıştık. Aliağa Devlet Hastanesi eksiklerini tamamlamaya devam ediyor. Hastane içinde gerekli tadilatlar da yapılıyor" diyerek sıkıntıyı aşabilmek için önlem almaya çalıştıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?