30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Alevler evi bu hale getirdi

İzmir'in Aliağa ilçesinde meydana gelen ev yangınında, 4 kişi dumandan etkilenirken itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangından geriye enkaz kaldı.


Edinilen bilgiye göre, Aliağa Kültür Mahallesi İstiklal Caddesi Numara 20'de bulunan Nuri ve Zarife Işık çiftine ait evde çıkan yangında evde bulunan Zarife Işık (45), Melek Işık (30), Mehtap Işık (27) ve İsmet Işık (7) dumandan etkilendi. Kahvaltı yaptıkları sırada meydana gelen yangının elektrik kontağından çıktığı sanılırken, kendilerini güçlükle dışarı atan Işık ailesine 112 ilkyardım ekipleri müdahale etti. Olay yerine çağırılan bir Psikolojik Danışma Uzmanı da aileyi sakinleştirerek destek verdi.
Binaya girmekte zorlanan itfaiye ekipleri önce yan tarafta bulunan dershanenin çatısından daha sonrada evin balkonundan içeri girerek yangına müdahale etti. Olay sırasında işte olan ev sahibi Nuri Işık olayı haber alır almaz eve geldi. Gördüğü manzara karşısında yıkılan ev sahibi Nuri Işık; "Tüpraş İzmir Rafinerisi'nden emekli olduktan sonra ikramiyemle aldığım ev kül oldu. Emekli maaşı yetmediği için bir firmada asgari ücretle çalışmaya devam ediyorum. Eve daha yeni masraf yapmıştım. 18 milyar borcum var şimdi evimde yandı çaresizim" dedi. Yaklaşık bir saat süren söndürme çalışmalarının ardından eve giren itfaiye ekiplerinin yaptığı incelemede, yangının ilk olarak oturma odası olarak kullanılan odadan çıktığı tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?