20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa, proses teknisyeni istiyor

Enerji, Petro Kimya, rafineri ve kimya sektörlerinde Türkiye'nin en önemli sanayi kenti olan Aliağa'da, kimya sektöründeki işletmelerin proses teknisyeni ihtiyacını karşılamaya dönük olarak Aliağa'da Anadolu Lisesi şeklinde proses bölümü açılması için girişimler başlatıldı.


Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa'da Kimya, Petrol ve Petro Kimya endüstrisi alanında birçok kuruluş bulunduğunu, bu kuruluşların üretim süreçlerinde nitelikli ara eleman ihtiyacı duyduklarını hatırlattı.


Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye'de Sadece Yalova Aksa meslek Lisesi'nde bulunan "proses" bölümünün Aliağa'da da açılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin özellikle Kimya- Petro kimya teknolojisinde birinci sırada gelen ilçesi Aliağa'da işletmelerimiz sahada çalışacak eleman arıyor. İşletmelerde kontrolü prosesçi yapar. Yani, laboratuar ortamından çok üretimin tüm aşamalarında görev alabilecek, elektrik, otomasyon, makine bakım ve kontrolünü yapabilecek proses teknisyenine ihtiyaç var" dedi.


Aliağa Ticaret odası Başkanı Saka, bir yerdeki mesleki okulların o yerin ekonomik faaliyetlerine göre bölümler açması gerektiğini kaydederek, "Aliağa'daki Mesleki ve Teknik Eğitim veren kurumların, ilçedeki ekonomik yapının ihtiyaç duyacağı bölümlerde, nitelikli ara eleman yetiştirecek şekilde eğitim vermesi, eğitimin ekonomik ve sosyal faydasıyla doğru orantılıdır. Mevcut Mesleki eğitim veren okullardaki bölümlerin bulunulan yöreye uygun olarak belirlenip, teorik eğitimin bölgedeki sanayi-ticaret kuruluşlarındaki pratik eğitim ve iş ile entegrasyonu sağlanmalıdır" dedi.


Aliağa'daki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde Anadolu Lisesi niteliğinde Proses dalı açılması için girişim başlatıldığını kaydeden Saka, "Aliağa'nın sanayi ve ticaret yapısına baktığımızda özellikle kimya, petrol, Petro kimya gibi alanlarda dev kuruluşlar faaliyet gösteriyor. 10 milyon m2 alana kurulan Türkiye'nin en modern OSB'si Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nin öncü sektörlerinden biri de kimya sektörü. Bu sektörün ihtiyacı olan nitelikli ara elemanı Aliağa'mızdaki okullarda yetiştirmek durumundayız. Bu amaçla Aliağa mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde Kimya Teknolojisi alanında Anadolu Lisesi statüsünde Proses dalı açılması için girişimler başlatıldı. Aliağa Ticaret Odası olarak böyle bir bölümün ilçemizde önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inanıyoruz. Bu amaçla da bölümün açılması için yazı yazarak görüşlerimizi bildirdik" dedi.


Başkan Saka "Günümüzde, sanayi işletmelerinde üretim sürecinin herhangi bir dalında çalışan her bireyin çok yönlü eğitilmiş olması gerekir. Özellikle kimyasal ham maddeler ve yarı mamul kimyasal maddeler kullanılarak yapılan her türlü proseste çalışan bireyin; kimya, elektrik, elektronik, bilgisayar, alet ve cihazların bakım ve onarımı ve kalite kontrolünde etkili rol alabilecek konumda yetişmesi gerekir." Diye konuşan Saka, "Proses Bölümü'nden mezun olan öğrenciler proses teknisyeni olarak endüstrinin tüm kollarında görev yapabiliyor. Bu doğrultuda donanımlı proses teknisyenleri yetiştirilmesi için sanayi kenti Aliağa'da proses bölümünün Anadolu Meslek Lisesi olarak açılması önemli bir ihtiyaca çözüm olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?