19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa Belediye Başkanı Akbıyıkoğlu yeniden aday

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıya Alman asıllı eşi İngrid Akbıyıkoğlu ile birlikte gelen Başkan Süleyman Akbıyıkoğlu, "Aliağa'nın gelecek 25 yılının vizyonunu belirlemek ve çağdaş bir kent yapmak için kadromla birlikte yeniden bu göreve talibim" dedi.
1.5 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Hakkı Ülkü'nün milletvekilliliği için istifa etmesinin ardından Aliağa Belediye Meclisi tarafından başkanlığa seçildiğini hatırlatan Akbıyıkoğlu, "Aliağa için, Aliağalılar için iyi ve güzel şeyler yapmaya çalıştım. Amacım ve misyonum; insana hizmet ve insanların yaşam kalitesini yükseltmektir. Belediye Başkanı olarak hem belediye çalışanlarına hem de bizi buraya getiren halka her konuda elimden geldiğimce adil davranmaya çalıştım. Hani denir ya, 'Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Yaptıklarım, yapacaklarımın garantisidir" dedi.
Aliağa'nın gelecekte çok önemli bir yerleşim birimi olacağını ifade eden Akbıyıkoğlu, şunları söyledi:
"25 yıl içinde Aliağa Türkiye'nin batıya açılan ticaret ve sanayi havzasının merkezi olacak. Türkiye ekonomisinde inanılmaz derecede önemli bir role sahip olacak. Bu seçim, Aliağa'nın gelecek 25 yılını şekillendirecek olan kadroların seçimidir. Ya şimdi bu seçimde Aliağa'yı yönetmeye talip olanlar bu gelişimine öyle yön verecekler ki, Aliağa 20-25 yıla kadar batılılaşmış, çağdaşlaşmış en modern kent olacak, ya da bu seçimlerde verilecek kararlarla bu vizyonu taşımayan insanlara Aliağa'yı teslim edeceğiz."
Öte yandan, Akbıyıkoğlu'nun da aday olması ile Aliağa CHP'de aday adayı sayısı 7'ye yükseldi. Daha önce, CHP Belediye Meclis Üyesi Kahraman Cengiz, DYP Meclis Üyesi işadamı Turgut Oğuz, işadamı Muzaffer Delen, işadamı Haydar Karaman, Yeni Mahalle Muhtarı Selma Orhan ve eski İlçe Başkanı A. Şefik Tereci belediye başkanı aday adaylığı için resmi başvuru yapmıştı.
İHA -İZMİR
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2004 Salı 16:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?