17
Mayıs
2024
Cuma
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa Belediyesi gıda bankası kuruyor

Aliağa Belediyesi Ramazan ayında yaptığı yardımlarla vatandaşların takdirini toplarken, gıda bankası kurulması konusunda da çalışmalara başladı.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularını artırmak adına dar gelirli ailelere yapılan yardımları sadece Ramazan ayı ile sınırlı tutmak istemeyen belediye, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla işbirliğine gitti. Bu çerçevede yardıma muhtaç aileler tespit edilirken, acil ihtiyaç sahibi olan dul, yetim, yaşlı ve yardıma muhtaç ailelerin de listesi çıkarıldı. Şimdi "Gıda Bankası" kurmaya hazırlanan belediye hayırsever vatandaşlardan gıda bankasına yardımda bulunmalarını istedi.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, hedeflerinin Aliağa’da fakir ve yardıma muhtaç kimse bırakmamak olduğunu belirterek, "Birçok hayırsever insan yardıma muhtaç kimselere yardım yapmak istiyor. Ancak bunu organize edemiyor. Bu nedenle belediye olarak öncülük yapmak istedik. Kuracağımız gıda bankasına gelecek yardımları, düzenlediğimiz listelere göre fakir ve muhtaç kimselere ulaştıracağız. belediyemiz bu konuda organizatörlük görevini yerine getirecek" dedi.

Ramazan ayı boyunca binlerce kişiye iftar veren, bin 500 aileye gıda paketi ulaştıran Aliağa Belediyesi, 500 aileye de geçtiğimiz kış aylarında park ve bahçelerde kuruyan ağaçlardan toplanan, odun ve tahta parçalarından oluşan yakacak yardımı, dar gelirli ailelerin çocuklarına da bayramlık elbise yardımında bulundu.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 11:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?