18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa Devlet Hastanesi'ne personel takviyesi

14 yıldır inşaatının bitirilip tam kapasite ile faaliyete geçmesi için beklenen Aliağa Devlet Hastanesi, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın yoğun diplomasi trafiği ve gayretleri sonunda, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da konuya yakın ilgi göstermesi ile bitirildi.

Hastane personel kadrosunun atamalarına 5 Kasım 2004 tarihinden itibaren başlandığı bildirilirken, hastanenin atamalar tamamlanır tamamlanmaz Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacağı kaydedildi.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, "Hastanenin inşaatının bitirilip fiziki yapısının tamamlanması için büyük çaba sarf ettik. Sayın Devlet Bakanımız Kürşad Tüzmen’in Aliağa ziyaretinde bu konuyu gündeme getirdim. Hastanenin inşasını ödenek yetersizliği nedeniyle 14 yıldır devam ettiğini kendisine aktardım. Bu yıl için 20 milyar Türk Lirası gibi küçük bir rakam ödenek ayrılmıştı. Ancak fiziki yapının bitirilmesi için 890 milyar liraya ihtiyaç vardı. Biz bu rakamı Sayın Bakanımız Tüzmen’e ilettik. O da konuyu Ankara’ya taşıdı. İki gün içinde ihtiyaç duyulan 890 milyar liralık ödenek, Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birimi’ne aktarıldı. Bu yıl için çıkan 20 milyar liralık ödeneğe işimiz kalsaydı, hastane inşaatı daha uzun yıllar devem edecekti" diye konuştu.

Hastanenin çevre ve yol düzenlemelerini de belediye olarak tamamladıklarını aktaran Başkan Kaya, "Başbakan Baş Müşavirimiz Mehmet Duman ve İzmir Milletvekilimiz Mehmet Saim Tekelioğlu’nu devreye sokarak hastanemizin ihtiyaç duyduğu personel talebini bakanlığa ilettik. Daha sonra bizzat Ankara’ya giderek Sayın Bakanımız ile görüştüm, sorunu anlattım. Sağ olsun Sağlık Bakanımız personel atamalarını vakit geçirmeden yaptı" dedi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 12:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semra aksu IP: 78.177.255.xxx Tarih : 21.12.2008 16:59:30

biz yerli aliağalıyız bunda 2 yıl önce kocaeli gebze taşındık ama bburalardansa oralar daha güzel özlem duyorum oralara sizin o hastanede hastalarınıza sağlık sizede başarılar dilerim bu msneyi ekleyin banada lütfen ileti gönderin sizi çok seviyoruz