26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa iş bilmezlerden kurutulacak

Aliağa Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz, Göçmen Kıraathanesinde bir araya geldiği vatandaşlarla sohbetinde Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'yı eleştirerek; "Tansu Kaya, sanatçıların kaset kapağı gibi pozlar vereceğine, Aliağa Belediyesini nasıl büyük bir borç yükünün altına soktuğunu açıklamalı. Akaryakıt satan bir şirketin nasıl zarar ettiğini açıklamalı." dedi. Vatandaşların ilgi ile dinlediği Oğuz'un toplantısına CHP İzmir milletvekili Selçuk Ayhan da katıldı.

Aliağa Belediyesi'nin 5 yıldır çok kötü yönetildiği belirten Oğuz; "Eğer bu 5 yılda Büyükşehir olmasaydı, Aliağa'nın halini hiç düşünemiyorum. Aliağa Belediyesi bir çöp hizmeti yapıyor onu da taşeronlar yapıyor. Araç belediyeden, akaryakıt belediyeden üstüne bir de trilyon ücret ödeyerek çöp hizmeti yapıyor. Aliağalı olduğunu söyleyen bir belediye başkanı, Belediye şirketinin başına bir tane Aliağa'da oturan genç bulamadı mı? Önce bunun cevabını versin." dedi.

Aliağa Belediyesi'nin iş bilmez ve tecrübesiz bir kadro yüzünden zarar ettiğini, trilyonlarca borç yükü altına sokulduğunu söyleyen CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz; "Tansu Kaya, sanatçıların kaset kapağı gibi pozlar vereceğine, Aliağa Belediyesini nasıl büyük bir borç yükünün altına soktuğunu açıklamalı. Akaryakıt satan bir şirketin nasıl zarar ettiğini açıklamalı. Belediyenin içi Aliağa'ya karşı hiçbir sorumluluk duygusu olmayan ithal bürokratlarla dolu. Bu kabul edilemez. Aliağa'yı, ailesi, kendisi Aliağa'da yaşayan, bu kentte nefes alıp veren bir kadro yönetmeli. Biz Aliağa'yı Aliağa'da yaşayanlarla birlikte yöneteceğiz'' dedi. CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz, bir soru üzerine, Aliağa'da ikamet eden, İzmir Büyükşehir Belediyesi kadrosuna geçirilen ve İzmir'in farklı noktalarında görevli personelin sorununu da çözeceklerini söyledi.

AK Partili belediye yönetiminin, seçimin hemen ardından halka sırtını döndüğünü ve belediye kapılarının vatandaşlara kapatıldığını söyleyen CHP Başkan Adayı Oğuz; "30 Mart sabahı göreve geldiğimizde ilk iş olarak belediye ile halkı kucaklaştıracağız. Bizim halkımızdan korkacak hiçbir şeyimiz yok. Yapacağımız her iş yasalara, akla, vicdana ve ahlaka uygun olacağı için kimseden saklayacak bir konumuz olmayacak" şeklinde konuştu.

"ALİAĞALILAR ALİAĞASPOR'UN SATIŞINI UNUTMAYACAK"
CHP Belediye Başkan adayı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa halkının 40 yıllık Aliağaspor Futbol Takımının satışını asla unutmayacağını ifade ederek; "Bu satışı yaparak Aliağa halkının tüm değerlerini yok sayanlar, halka mutlaka hesap verecek. Ben amatör dönemde Aliağaspor'da yöneticilik, profesyonelde başkanlık yaptım. Tüm lisans paralarını kendi cebimden ödeyerek o takımı kurdum. Bugün kulüpten alacağı olduğunu söyleyenlerin nerden alacağı oluyor onu da anlamış değilim. Takım satılırken, o dönemde belediye başkanı '1 Trilyon pazarcıdan, 1 Trilyon sanayiciden topladık, yıllık gider 1.5 Trilyon' demişti ama 2 trilyon da borcu var demişti. Varın siz yapın hesabını. Ama kimsenin kuşkusu olmasın Aliağa'da futbolu yeniden var edeceğiz" şeklinde konuştu.

Göçmen Kıraathanesinde de vatandaşların işsizlikle ilgili sorularına cevap veren Oğuz farklı ve örnek bir belediyecilik yapmak istediğini belirterek; "Ben belediyeciliği makamımda değil sizlerin arasında yapacağım. Sorunu ve problemi yerinde görüp ona göre çözüm yada proje üretmek istiyorum. Çünkü bir sorunu duyarak çözüm aramak ile görerek çözüm aramak arasında çok büyük farklılık olacağını düşünüyorum. O nedenle günümün farklı zaman dilimlerinde dışarıda esnafımın vatandaşımın yanında olarak sokaktaki sorunu kendi gözlerimle görerek çözmek istiyorum" dedi

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 16:03:34
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 16:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre IP: 78.171.175.xxx Tarih : 11.03.2009 17:26:33

helal olsun turgut oğuz seni seviyoruz aliağa seninle yücelecek...