18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa Petkim'de eylem

Petrol-İş'e bağlı 900 işçi, 'iş yerini terk etmeme' eylemi başlattı. Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesini protesto amacıyla 900 işçinin, 24 saat süreyle iş yerinden ayrılmayacağını ve bu sürede de TÜPRAŞ'dan hiçbir şekilde mal satımı yapılmayacağını bildirdi.
Dün akşam mesai bitiminden sonra TÜPRAŞ ana kapısında toplanarak "24 saatlik iş yerini terk etmeme eylemi" başlatan işçileri, gece saat 21.00'de Aliağa'daki bazı siyasi parti ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarıyla sivil toplum örgütleri ziyaret etti. Ziyarete gelen heyete ve işçilere bir konuşma yapan Doğangül, bir grup işçinin Ankara'ya giderek yürütmenin durdurulması ve satışın iptali için dava açacağını, fabrikada kalan işçilerin de yarın mesai saati bitimine kadar işyerlerini terk etmeme ve satış yapmama eylemini sürdüreceklerini söyledi.
Bazı siyasi parti ilçe başkanları ve bazı belediye başkan adaylarıyla sivil toplum örgütleri tarafından bir bildiri hazırladıklarını belirten Doğangül "Bizler halkın malı olan TÜPRAŞ ve PETKİM'in özelleştirilmesine karşı çıkıyoruz. Bu tesislerin satışına Aliağa halkı olarak Petrol-İş Sendikası ile birlikte hareket edecek ve satılmasını önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.
İşçilerin bir kısmı geceyi yemekhanede geçirirken, yaklaşık 750 kişilik bir işçi grubu ise saat 24.00'da otobüslerle Ankara'ya hareket etti.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 23:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?