19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa plajları tertemiz

İzmir'in Aliağa ilçesi plaj bölgelerinden alınan deniz suyu numunelerinin temiz çıktığı açıklandı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün web sitesinde de yayınlanan sonuçlara göre Aliağa'da ön ve arka plajlar mevkii ile Yeni Şakran plajlar bölgesinden alınan deniz suyu analizlerinin “Çok Temiz” çıktığı belirtildi.

Plajlardan ve deniz suyundan halkın bilinçli ve güvenilir bir şekilde faydalanması için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan analizlerin sonucu Zabıta ekiplerince plajlar bölgesine vatandaşların görebileceği noktalara asıldı. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın ülkemizdeki temsilcisi olan ve 1993 Yılından itibaren faaliyet gösteren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) Mavi Bayrak programını yürüttüğü belirtilen açıklamada, program kapsamında Mavi Bayraklı olmayan plajlarda da deniz suyu numunesi alınarak mikrobiyolojik dört parametrede analizlerin yapıldığı hatırlatıldı.

ALİAĞA BELEDİYESİ'DEN PLAJLARA BAKIM
Aliağa Belediyesi de geçtiğimiz günlerde yaptığı çalışmalarla vatandaşların ücretsiz kullanımı için ön plajlar bölgesine 60 Adet gölgelik, 70 Adet ormancı piknik masası yerleştirmiş, ayrıca duş ve tuvaletlerin bakımı yapmış bunun yanı sıra 3 bin metrekare kilit taşı, 5 yüz metre bordür taşı döşemesi yaparak 100 araçlık otopark alanı oluşturmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 11:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?