31
Mayıs
2024
Cuma
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa Ticaret Odası'na kalite belgesi

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Avrupa Ülkeleri Standardı olarak kabul edilen ve sürekli gelişmeyi hedefleyen ISO 9001:2000 kalite Sistemi Sertifikası aldı.

IEP Uluslararası Gözetim Sertifikasyon Şirketi'nin üç aylık eğitim ve danışmanlık çalışmalarının ardından Turkish Registration Board (TRB) Uluslararası Belgelendirme Kuruluşu tarafından Eylül 2008'de yapılan ISO 9001:2000 belgelendirme denetimi başarılı bir şekilde sonuçlanan Oda, "ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sertifikası" almaya hak kazandı.
Oda'da düzenlenen ISO 9001:2000 Kalite Sertifikası törenine; Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Danışman Firma IEP Uluslar arası Gözetim Sertifikasyon Şirketi yetkilisi Nurettin Terzioğlu ve TRB Uluslar arası Belgelendirme Gözetim Şirketi Pazarlama Müdürü Mehmet Ceyhan katıldı.

ALİAĞA TİCARET ODASI HİZMET KALİTESİ TESCİLLENDİ
Törende konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, "Üç aydan bu yana yaptığımız çalışmalar sonuçlarını verdi. Bu belge, gerek Kurumsallaşma gerekse de AB standartlarına uyum sağlamak amacı ile alındı. Aliağa Ticaret Odası 1991'de kurulan en genç odalardan biri olmasına karşın kısa sürede Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri haline geldi. Gerek üyelerimize gerekse de bir Meslek ve sivil toplum örgütü olarak topluma karşı görev ve sorumluluklarımızı her zaman yerine getirmeye çalışıyoruz. Şimdi, ISO 9001 Kalite belgesi ile de bu hizmet kalitemizi güvenceye almış olduk" dedi.

ODA OLARAK DEĞİŞİME İNANDIK
Aliağa Ticaret Odası Başkanı SAKA, "Global bir bilgi toplumuna dönüşen dünyada, küreselleşmenin de etkisiyle rekabet giderek artıyor. Artan rekabetten koşullar, insanlar, kurumlar da etkilenmektedir. Değişimin gerektirdiği koşullara ayak uydurmak kaçınılmaz hale gelmektedir. Oda olarak biz de bu değişime inanarak hizmetlerimizi Uluslararası bir belgelendirme ile güvence altına aldık. Oda olarak hızla değişen ve gelişen ülke ve dünya ekonomisinden üyelerimizin en hızlı bir biçimde yararlanması için öncü olma görevini layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Üyelerimize, Değişen ve güçleşen rekabet koşullarında gerekli rekabeti gösterebilmesi için gerekli desteği ve imkânları sağlamak istiyoruz. ISO 9001 Kalite belgesi bu anlamda önemli bir adımdır. Bu belge sadece Odamızın değil, bize her hizmet ve uygulamalarımıza katılan, bizlere güvenen ve inanan üyelerimizin desteğiyle alınmıştır. Bu anlamda tüm üyelerimize teşekkür ederim" dedi.


IEP Uluslararası Gözetim Sertifikasyon Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ceylan da yaptığı konuşmada, "ISO 9001 dünya rekabetinde büyük önem taşıyan bir sistem. Planlı, programlı, müşteri memnuniyetine dayalı ve verilere göre karar verebilme imkanı sağlayan bir sistemdir. Aliağa Ticaret Odası'nın hizmet kalitesini çok yukarılara çıkaran ISO 9001 Sürecinin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Ülkemizin güzide kuruluşlarından Aliağa Ticaret Odası'na, İzmir'li bir belgelendirme Şirketini tercih ettiği için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Ceyhan; ISO 9001:2000 Kalite belgesini Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz'a takdim etti.


IEP Uluslararası Gözetim Sertifikasyon Şirketi ve Turkish Registration Board (TRB), Aliağa Ticaret Odası'na ISO 9001:2000 KYS kalite belgesi için gerekli binlerce sayfadan oluşan kriterler listesi verdi. Oda personeli ve danışman şirketince oluşturulan ekip, 3 ay boyunca istenen kriterleri yerine getirmek için çalıştı. Hizmetlerin ve kalite standartlarının yükseltilmesi ve hep aynı düzeyde devam ettirilmesi kriterleri oda tarafından yerine getirildi ve bunun sonucunda Aliağa Ticaret Odası ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sertifikası almaya hak kazandı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?