26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa yağmura teslim

Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlar İzmir'in Aliağa ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Yağmur, Aliağa'da bazı yol, ev ve dükkanları su basmasına neden olurken fosseptik ve kanalizasyon hatlarını da taşırdı. Biriken suların derinliği yarım metreye varan göletler oluşturarak trafiğin tıkanmasına neden oldu. Aliağa Belediyesi Fen İşleri ekipleri ve vatandaşların müdahalesiyle ancak açılabilen yolların kenarlarına apartman ve iş yerlerini su basmaması için set oluşturuldu. Aliağa'da yağmuren çok Atatürk Caddesi'nde etkili oldu. Caddenin 102 Evler kavşağında bulunan altı iş yeri ve apartmanların bodrum katlarını, taşan kanalizasyon sularıyla karışan yağmur suları bastı. Caddede bulunan işletmelerde su baskınları nedeniyle maddi hasar oluştu.

Aliağa'da Su Bayii işletmeciliği yapan Taner Deniz, her yağmurda bu olaylarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek "Her sene dükkanımı su basıyor. Yetkililer duyarsız. Şimdi bu zararı kim karşılayacak. Yetkililere soruyorum" dedi. Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Tanışan da şehrin aşırı yağışların etkisi altında olduğunu söyleyerek vatandaşların yardımına yetişebildikleri ölçüde koştuklarını ifade etti.

Aliağa'nın su ve kanalizasyon işlerinin 15 Mart 2007 tarihinde yapılan protokol ile İZSU'ya devredildiğini hatırlatan Tanışan, şöyle konuştu: "Bir yıl süren görüşmelerin ardından yasa gereği 15 Mart 2007 tarihinde yapılan protokol ile tüm içme suyu, kuyular, kanalizasyon ve fosseptikler başta olmak üzere derelerin bakımı, yağmur drenajları yapımı ve bakımı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dolayısıyla İZSU'ya devredildi. Fakat vatandaşlardan gelen su baskını ihbarlarına karşı biz anında müdahale ettik.

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden 24 çalışan, 4 kepçe, bir loder, bir greyder, üç kamyonla çalışmaları gün boyu sürdü. Vatandaşın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 12:07:21
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 12:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?