19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa'da bahar konseri

Aliağa Belediyesi THM Korosu Aliağalılara bahar tadında bir gece yaşattı. 

Aliağa Belediyesi Konservatuarı bu kez de Aliağalıların karşısına Aliağa Belediyesi Konservatuarı bünyesinde oluşturulan THM korosu ile çıktı. 

Şef Ali Hikmet Gökçen yönetiminde 28 Aliağalı sanatseverden oluşan Aliağa Belediyesi TSM korosunu izlemeye gelen Aliağalıların bir bölümü yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Bazı izleyicilerin ek sandalyelerde izlediği konser 3 saat sürdü. Aliağa Belediyesi ritimsel terapi grubu şef Hüseyin Özdoğan yönetiminde 15 dakikalık mini bir konser verdi. Daha sonra sahneye THM Korosu çıktı. Aliağalılar Türk Halk Müziğinin klasik parçalarını dinlerken bir yandan da şarkılara eşlik ettiler. İki bölümden oluşan THM Bahar Konserinin konuk sanatçısı TRT İstanbul Sanatçısı Aysun Gültekin büyük ilgi gördü. 

Aliağa Belediyesi THM Korosunun Bahar Konseri'ne renk veren Aysun Gültekin programın ikinci bölümünde sahne aldı. Gültekin Türk halk müziğinin birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Konuk sanatçı Gültekin dakikalarca ayakta alkışlandı. Aliağa Belediyesi THM Korosu'nun TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde verdiği konserde koro, konserin birinci bölümünde 12, ikinci bölümünde ise yine Anadolu'nun değişik yörelerinden derlenmiş 13 eser okudu. Aliağa Belediyesi THM Korosu'nun TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde verdiği konseri türküleri çok sevdiği bilinen İzmir Cumhuriyet Savcısı Levent Hardalaç ve Aliağa Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Atamtürk Uyar birlikte izlediler.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 10:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?