26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa'da su kesintisi olmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 26 kez su kesintisine yol açan Aliağa'daki 5 kilometrelik ana isale hattını tümüyle yenileyerek devreye aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde su kayıplarına neden olan eski şebekeleri yenileyerek hem su kesintilerine hem de su kaçaklarının önüne geçmek için çalışmalara devam ediyor.

Sadece 2008 yılında ana isale hattının eski olması nedeniyle 26 kez arızalanan ve ilçeyi susuz bırakan Aliağa İçme Suyu İsale Hattı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı müdahalesi ile yenilendi.

1,5 milyon TL'ye mal olan Aliağa isale hattı yenileme çalışmaları 45 günde tamamlandı. İlçede zaman zaman yaşanan su kesintilerinin, kuyulardan gelen suyun toplandığı noktadan şehir merkezine kadar olan 5 kilometrelik eski ana isale hattından kaynaklandığını belirleyen Büyükşehir yetkilileri, 15 yıllık asbest boruları yeni borularla değiştirdi.

Konuyla ilgili bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "İlçeye kuyulardan su ileten ana su borusu eski olduğu için, bizim de elimizde olmayan nedenlerden ötürü arızalar oluşuyordu. Ekiplerimiz kısa sürede hattın bakımını yaparak vatandaşlarımızın sıkıntısını çözmeye çalışsa da kalıcı çözüm, isale hattının yenilenmesiydi. Bundan sonra Aliağa'da yaşanan bu sorun ortadan kalkmış oluyor. Asbestli boruların değiştirilmesiyle Aliağalılar sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 10:18:43
Güncelleme :1 Haziran 2009 Pazartesi 10:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?