20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa'da su kesintisi tepkisi

İzmir'in Aliağa ilçesinde içme suyu ana hat ve vana yenileme çalışmaları nedeniyle 9 Temmuz 2008 Çarşamba günü 08.00'den 10 Temmuz 2008 Perşembe günü 20.00'ye kadar suların kesileceğini duyuran İZSU, ilçede 8 Temmuz 2008 Salı günü saat 11.00'de suları keserek sürpriz yaptı. Suların 36 saat kesileceğini bekleyen Aliağalılar, bu süre 57 saate çıkınca tepki gösterdi.

Aliağa'nın en büyük mahallesi olan Yeni Mahalle Muhtarı Selma Orhan, mahalleli adına yaptığı açıklamada İZSU'ya tepki gösterdi. Selma Orhan; "Günlerdir suların kesileceği günü ve saati anons eden İZSU bir gün önceden suları keserek halkı mağdur etmiştir. Böyle saçmalık olabilir mi? Herkes hazırlığını yapmaya çalışırken bir gün önceden üstelik haber vermeden kesiyorsunuz ve suları kestiğiniz halde hala yarın sabah saat sekizde kesilecek diye anons ediyorsunuz. Hazırlığını yapamayan suların kesildiği saatte vardiya da olan birçok Aliağalı mağdur oldu" şeklinde konuştu.

Suların ilan edilen tarihten bir gün önce kesilmesi üzerine İZSU Gediz Bölgesi Teknik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise; "Duyurulan gün ve saatte kesilmesi gereken su, trafoda meydana gelen elektrik arızası nedeni ile bir gün önceden kesilmek zorunda kalınmıştır" denildi. Suların duyurulan günden bir gün önce kesilmesi ile şok olan ve hazırlık yapamayan Aliağalılar Yeni Mahallede bulunan bir inşaatın tulumbasından su çekerek mağduriyetlerini gidermeye çalıştı. 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?