20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa'da yürek burkan ağıtlar vardı

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Şakran beldesi yakınlarında öğrencileri taşıyan servisin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 4 öğrenci toprağa verildi.


Aliağa'ya bağlı Kapıkaya köyünde düzenlenen cenaze törenine, CHP İzmir Milletvekilleri Kemal Anadol, Selçuk Ayhan, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtsever, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda bürokrat, öğretmen ve vatandaş katıldı Çocuklar, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Çocuklarını sabah okula gönderen ve duydukları haberle yıkılan ailelerden iki evladını kaybeden Zahide Kepekçi, gözyaşları içinde konuşamadı. Tek çocuğunu toprağa vermenin acısını yaşayan Hanım Gergin de, sorumluların mutlaka cezalandırılmasını istedi. Kazada hayatını kaybeden Hidayet Gergin'in evinde toplanan köylüler, köylerinde bulanan okulun kapatıldığını ve hayvan barınağı haline getirildiğini söyleyerek; "Çocuklarımız başka tarafa okula göndermek için harcanan servis parası ile burada bir öğretmen görevlendirilebilirdi. Devlet bu işte suçludur. S plakası olmayan araçlarla çocuklarımızı başka okullara götürüyorlar. Burada bulunan okulu ise kapatıyorlar" diye isyan etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?