30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Aliağalılardan İZSU'ya tepki

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde yaşayanlar İZSU'ya tepki gösterdi. Dün geceden bu yana suların kesik olduğu Aliağa'da sık sık yaşanan kesintiler vatandaşı çileden çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içersinde kalarak Büyükşehir'e bağlanan ve su idaresi İZSU'ya geçen Aliağa da sık sık ve habersiz suların kesilmesi vatandaşı isyan ettirdi. Bu güne kadar su kesintisi yaşamadıklarını belirten Aliağalılardan 43 yaşındaki Yasemin Taşar; "İzsu'ya geçtiğinden beri burada sular kesiliyor. Bıktık artık evimiz su deposu yanında ama suyumuz yok. Görsünler neler çektiğimizi, oturdukları yerden konuşmak çok kolay halimize bakın ne şartlarda yaşıyoruz" diyerek tepki gösterirken, suların geceden habersiz olarak kesildiğini saatlerdir susuz olduklarını belirtti.


Çoluk çocuk herkesin kova ve şişlerle evlerine su taşıdığı Aliağa'da akmayan musluklar Aliağalıların tepkisine neden oluyor. Aliağalılar; "Bu ne biçim iş. Eskiden böyle sıkıntılar yoktu ne oldu da susuz kalıyoruz. İzsu bu işe bir çözüm bulsun" derken, trafoda meydana gelen bir arıza nedeni ile suların kesik olduğu, yanan trafonun Menemen'den gelen bir elektrik ustası tarafından tamir edilmek üzere söküldüğü ve tamir edildikten sonra su verilebileceği öğrenilirken, İZSU Aliağa Müdürü Erkan Altınova, kendisinin konuşmaya yetkisinin olmadığını belirterek; "Trafoda meydana gelen bir arıza söz konusu, şuan Menemen'e gönderdik gelince devreye alacağız. Ben konuşmaya yetkili değilim" dedi.


Geçtiğimiz gümlerde yine Aliağa'da meydana gelen su kesintileri nedeni ile İZSU tarafından bir açıklama yapılarak; "İlçeye kuyulardan su ileten ana su borusu eski olduğu için, bizim de elimizde olmayan nedenlerden ötürü arızalar oluşuyor. Ekiplerimiz kısa sürede hattın bakımını yaparak vatandaşlarımızın sıkıntısını çözmeye çalışıyor. Ancak kalıcı çözüm, isale hattının yenilenmesidir. Böylece Aliağa'da yaşanan bu sorun ortadan kalkacak. Asbestli boruların değiştirilmesiyle Aliağalılar sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak" denilerek su kesintilerinin en aza indirileceği belirtilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iskender vehbi türk IP: 78.177.214.xxx Tarih : 7.11.2008 22:12:28

İzsu Aliağa,da su şebekesini alalı beri su kesilmeleri daha çok oluyor.Zaten su işinin bürokratik kademeler ile yapılması çok zor bir olay.İzsu nüfusu 5 milyonu geçen bir nüfusun su sorununu halletmesi çok kolay bir iş değil.Nasıl oluyor devlet bir yerde fabrikalarını özelleştirirken su işini devletleştirerek büyükşehirlere veriyor.İşte yanlış burada. Vatandaşı bürokrasiye boğuyorlar ve ondan sonra da işler yürümüyor. Bu mu yerinden yönetim? Cetvelle çiz 50 km sınırını ve herkesi buna uydur. Zorunlu uydur. Hani demokrasi! siz nerede referandum yaptınız beyler 50 km lik sınırı çizerken. Bizim haberimiz yok Aliağa,da olmadı,bize sormadılar.Bizimkiler de kuzu kuzu kabul etmek zorunda kaldılar.Ayrıca İZSU esnaf ve tüccardan su bakım parası olarak çok fahiş bir para tahsil etmektedir. Yaklaşık her ay su kullan kullanma 11 YTL vermek zorundalarmış.Şu işlerin bozuk olduğu zamanda çok para alıyorsunuz sayın Büyük şehir belediyesine bağlı izsu.Evlerden aldığıyın iki katını al. Daha sonra böyle giderse esnaf ve tüccar bitiyor vergi alacak kimseyi bulamayacaksınız. Sevgiler, selamlar, mutlu günler.