19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa'nın hırsızları ithal

Aliağa İlçesi'nde meydana gelen hırsızlık olaylarının istatistik bilgileri kamuoyu ile paylaşıldı.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, kamuoyu ile paylaştığı hırsızlık istatistiklerinin yanı sıra vatandaşları uyarmayı da ihmal etmedi.

Müdür Saygılı yaptığı açıklamada; hırsızlık olaylarının en çok gündüz saatlerinde meydana geldiğini, hırsızların eşkalleri belli olmasın diye başörtüsü kullandıklarını ve yankesicilik olaylarının en çok halk pazarlarında gerçekleştiği bilgisini verdi.

2007 Eylül ayı ile 2008 yılı Eylül ayları arasında Aliağa'da meydana gelen hırsızlık, gasp ve yağma olaylarının istatistik olarak değerlendirildiğini ve ortaya çıkan tablo neticesinde önlemler alarak çalıştıklarını belirten Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı; "Öncelikle hastalığı teşhis etmek gerekiyor. Hastalığı teşhis ettiğinizde tedavi etmeniz kolaylaşıyor. Biz öncelikli hedefimizi suçu işletmemek olarak koyuyoruz. Suç işlendiğinde yakalamak kolay oysa suçun işlenmemesi çok daha önemli. Aliağa sanayisi ile ünlü, gelişmiş bir ilçe olduğu için hırsızlarında gözbebeği durumunda ancak yapılan ve yaptığımız çalışmalarla özellikle hırsızlık olaylarının önlenmesinde başarılı olduğumuz söylenebilir" şeklinde konuştu.

Bir senelik zaman diliminde toplam 139 hırsızlık olayının olduğunun açıklandığı toplantıda; 3 kez gasp ve yağma olayı, 23 kez işyerinden hırsızlık olayı ve 45 kez evden hırsızlık olayının olduğu belirtildi. En çok hırsızlık vakasının Kazımdirik Mahallesi'nde en azının ise Yalı Mahallesi'nde gerçekleştiği, gece meydana gelen yüzde 48.16 oranında hırsızlık olayına karşı gündüz saatlerinde gerçekleşen hırsızlık olayı oranının yüzde 51.77 olduğunu söyleyen Müdür Saygılı; "Özellikle saat 12.00 ile 20.00 arasında meydana gelen hırsızlık olayı günün geri kalan kısmında meydana gelenden daha fazla. Yaptığımız tespitlerde; yaz aylarında özellikle Temmuz ayında bu olayların arttığını belirledik. Bunun sebebi görevli memurlarımızın en çok bu ayda izin kullanmaları olarak değerlendirildi. Hırsızlar denetlemelerin azaldığı anda çoğalıyor. Bu yüzden devriye ekiplerimizi fazlalaştırdık. Yaptığımız çalışmalarda Aliağa'da meydana gelen hırsızlık olaylarının yüzde 80 oranında dışarıdan gelenler olduğunu da belirledik. Özellikle Aralık ayında meydana gelen 54 olayın çoğunun yankesicilik olması ve bunun Salihli'den gelen bir gurup tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu belirleyen ekiplerimiz sıkı bir çalışma ile bu gurubu deşifre ederek bertaraf etmeyi başarmıştır. Aralık ayında meydana gelen 54 olayın ardından Salihlili gurubun deşifre edilmesi ve istatistiklere göre belirlenen stratejik çalışma ile meydana gelen olay sayısında ciddi bir düşüş görülmüştür. Örneğin Ağustos ayında 6 olay, Eylül ayında ise 9 olay gerçekleşmiştir" dedi. Hırsızlara karşı vatandaşları uyaran Emniyet Müdürü Saygılı, hırsızların eşkalleri belli olmasın diye başörtüsünü suistimal ettiklerini belirterek; "Özellikle bayan hırsızlar, apartmanlara başörtüsü takarak giriyorlar. Kapıların önünde ayakkabı yoksa kapıyı çalıyorlar açan olursa başka bir isim uydurup onun evi sandıklarını söylüyorlar, yok eğer kapıyı kimse açmazsa tornavida ile zorlayarak ya da kilit göbeğini kırarak içeri giriyorlar. Vatandaşlarımız ne olursa olsun kapılarının önlerine ayakkabı bıraksınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?