19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Aliağaspor maçı ücretsiz

Geçen hafta yapılan kongrede yönetime seçilen Aliağaspor'da görev dağılım yapıldı.  Yeni yönetimin ilk işi ligde zor günler geçiren basketbol takımını ziyaret etmek oldu.

Kulübün yeni başkanı Metin Timurhan, kulübü maddi ve manevi olarak çok zor dönemde devir aldıklarını belirterek yediden yetmişe tüm Aliağa halkını hafta sonu oynanacak olan Aliağa Petkim-Erdemir maçına davet etti.

Timurhan, "Maalesef tüm bir sezonun emeği son maçımıza endeksli. Bu maç Aliağa Petkim Basketbol Takımı'nın gelecek sezon Beko Basketbol Ligi'nde yer alıp almayacağını belirleyecek. Öncelikle sahamızda cumartesi günü saat 16.00'da oynayacağımız Erdemir maçını kazanarak, küme düşmeye aday diğer iki
takımın Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve Kepez Belediye maçlarının sonuçlarını bekleyeceğiz. Her ne kadar ligde kalmak sadece bizim galibiyetimize endeksli olmasa da Erdemir maçını saha avantajımızı kullanarak, salonumuzu dolduracak muhteşem seyircimizin desteği ve fedakar oyuncularımızın performansı ile kazanacağımızdan ve ligde kalacağımızdan en küçük bir tereddütümüz yok" dedi.
Sporda taraftar desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan başkan Timurhan, "Cumartesi günü Aliağa, spor tarihi açısından en önemli maçını oynayacak. Spora gönül veren basketbolu seven (Aliağalıyım) diyen yediden yetmişe herkesi Aliağaspor bayraklarıyla kader maçımıza davet ediyor ve maçın son saniyesine kadar takımımıza destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Beko Basketbol Ligi'nin son haftasına 38 puanla 15. sırada giren Aliağa Petkim'in ligde kalabilmesi için, sahasında oynayacağı Erdemir maçını mutlaka kazanması Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi veya Kepez Belediyesi'nden birinin mağlup olması gerekiyor. Aliağa Petkim'in Erdemir'i yenmesi durumunda ve küme düşmeye aday diğer iki takımdan birinin mağlup olması durumunda rakipleriyle aynı puana sahip olacak olan Aliağa Petkim rakiplerine ikili ve üçlü averajda üstünlük sağladığı için ligde kalabilecek. Enka Spor Salonu'ndaki maç 9 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak.

Öte yandan daha önce ligden düşmesi kesinleşen Casa TED Kolejlilerinin dışında ligden düşmeye aday diğer 2 takım olan ve 39'ar puanı bulunan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile Kepez Belediyesi'nin maçları da Cumartesi günü 16.00'da başlayacak. Kepez Belediyesi, Oyak Renault ile Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi de Darüşşafaka Cooper Tires ile deplasmanda karşılaşacak.

"ÜCRETSİZ MAÇ, 1500 BAYRAK"
Yönetimi yeni devir alan Aliağaspor yöneticileri de Aliağa Petkim Basketbol takımı oyuncuları ve teknik kadrosunu yalnız bırakmıyor. Takımın tüm idmanlarımı takip eden yeni yönetim oyuncuların sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Takımın son hafta yapacağı ve hayati önem taşıyan Erdemir maçıyla ilgili olarak yönetim kentte maçın önemine dikkat çekmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Kentin çeşitli yerlerine maç ile ilgili afiş, broşür pankart asılırken, taraftarların ücretsiz olarak girebileceği maçta yönetim taraftarlara bin 500 adet bayrak dağıtacağını ve maç öncesi çeşitli gösterilerin yapılacağını açıkladı.

Metin Timurhan'ın kulüp başkanı olduğu Aliağaspor'da başkan yardımcılıklarına Şenol Mutlu ve Şemsettin Tunç, basın sözcülüğüne Turgay Ceylan getirildi. Ayrıca Şenol Mutlu, Basketbol Şube Sorumlusu olurken, Özkan Kaçar ve Zeki Küçükakyüz de futbol şube sorumluları oldular.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?