20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa'ya TOKİ jesti

Aliağa İlçesi'ne TOKİ jesti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan araziyi Aliağa Belediyesi'ne kazandıran Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın ısrarlı takibi meyvesini verdi.

TOKİ ile imzalanan mutabakat sonucu Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu'nun yan tarafında bulunan yaklaşık elli dönümlük araziye spor kompleksi yapılması onaylandı. İhaleyi alan yüklenici firma çalışmaların startını verdi. TOKİ ayrıca Sosyal Konutlar olarak bilinen mevkide yarım kalan cami'yi de tamamlayacak.

Aliağa da yıllardır atıl vaziyette bekleyen araziye spor kompleksi yapılmasının önemine değinen Belediye Başkanı Tansu Kaya;

"Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonun bulunduğu alana yakın mevkide bulunan araziyi Gençlik Spor Müdürlüğü ile yaptığımız mutabakat sonucu Aliağa'ya kazandırdık. Bu alanda yapılacak olan spor tesisleri basketbol takımı birinci ligde mücadele eden Aliağa'ya yakışır olacaktır. Aliağa'da yaşayan her yaştan insanımızın ihtiyaçlarına cevap verecek olan spor kompleksinin içersinde; halı saha, çim futbol sahası, voleybol ve basketbol tesisleri, tenis kortları ve atletizm alanlarının yanı sıra sosyal tesisler de yer alacak" dedi. Spor Kompleksinin yaklaşık dört ay içinde tamamlanacağını ve cazibe merkezi haline geleceğini belirten Belediye Başkanı Tansu Kaya; "TOKİ ile yaptığımız görüşmeler sonucu bu alanda yapmayı istediğimiz kompleksin ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Israrlı takibimiz sonucu Aliağalılar yaklaşık dört ay içersinde bu tesisleri kullanmaya başlayacak. aynı bölgede yapımı devam eden pazaryeri ise yılbaşında hizmete girecek. Bu bölge cazibe merkezi olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 16:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?