22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALİAĞA - İZMİR

Aliağa'ya yeni kanalizasyon müjdesi

Aliağa'da alt yapısı olmayan sokaklara 60 kilometrelik kanalizasyon sistemi kurabilmek için ihaleye hazırlanan İZSU Genel Müdürlüğü, bölgeyi sağlıklı bir alt yapıya kavuşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Aliağa'nın merkezinde ve yeni gelişen bölgelerinde alt yapı sistemi olmayan yerlere 60 kilometrelik kanalizasyon sistemi kurulması için karar aldı.

Aliağa'ya müjde niteliğinde olan bu kararın uygulanması için ihale hazırlığı yapılıyor. Vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla pek çok yatırıma imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bir şehrin vazgeçilmezlerinden olan alt yapı yatırımlarını büyük bir hızla sürdürüyor. Arıtmalardan dere temizliklerine, dere ıslahlarından, içmesuyu ve kanalizasyona kadar bir çok çevre yatırımına imza atan İZSU, bu alanlarda ürettiği ve uygulamaya koyduğu projelerin çokluğu ile dikkat çekiyor. Bu kapsamda İzmir sınırlarına dahil olan tüm ilçelerde alt yapı yatırımlarını hızlı bir tempo ile sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, Aliağa'daki çevre yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Aliağa'nın özellikle yeni gelişen bölgelerinde yaşanan alt yapı sorunlarının kesin çözümü için kolları sıvayan İZSU, ilçede 60 kilometrelik yeni kanalizasyon döşenmesi için ihale kararı aldı. İlçenin yeni gelişen bölgeleri ile merkezde bulunan yüzlerce sokak yapılan çalışma ile kanalizasyon sistemine kavuşacak. Böylece bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar da sağlıklı bir alt yapıya kavuşmuş olacak. İZSU tarafından alınan yönetim kurulu kararının ardından ihale hazırlıklarına hemen başlandı. Projesi hazır olan çalışmanın ihalesine en kısa sürede çıkılarak yapım çalışmalarına başlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 17:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?