19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

ALOSBİ, Bakan Çağlayan'ı ağırlayacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 26 Haziran perşembe günü 10 milyon metrekare alan üzerine kurulan Türkiye'nin en modern altyapı ve üstyapı tesislerine sahip Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni (ALOSBİ) ziyaret edecek.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Sanayi Bakanı Çağlayan'ın 26 Haziran perşembe günü Saat 10.00'da ALOSBİ'ye geleceğini ve 3,5 saat bölgede kalacağını belirti.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, "Sayın Sanayi ve Ticaret Bakanımız, TOBB camiasından gelen, yıllarını hem sanayici hem oda başkanı hem de TOBB'da büyük hizmetler vererek geçirmiştir. Şimdi Sanayi ve Ticaret Bakanımız olarak ülkemize hizmet etmektedir. Sayın Bakanımızı, yerli ve yabancıların gıpta ile baktıkları, Türkiye'nin gelişme vizyonunun somut göstergesi olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde konuk etmekten onur duyacağız" dedi.

"ALOSBİ'DEN DEV ENERJİ YATIRIMI"
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, şöyle devam etti: "Sayın Bakanımız ziyareti kapsamında öncelikle; Aliağa Çakmaktepe Enerji üretim A.Ş'nin yeni ünitelerinin temel atma törenine katılacak. Ülkemizin enerji sıkıntısı yaşama riskinin giderek arttığı bir dönemde ALOSBİ'deki santralımızın kapasitesinin arttırılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda 120 milyon Euro Değerinde Doğalgaza Dayalı Olarak Çalışan birleşik ısı ve güç Santralinin 215 Mw'Lık ilave yatırımına başladık."

"TESİSLERİ GEZECEK, TEMEL ATACAK"
Türkiye'deki sanayicilerin en büyük sorununun enerji olduğunu dile getiren Saka, "Enerji ile yakından ilgilenen Sayın Bakanımız, Çakmaktepe enerji santralımızın temelini attıktan sonra bölgedeki altyapı geleri sistemlerini inceleyecek. Bölgemizdeki çalışmalarla ilgili bakanımıza kapsamlı bilgi sunacağız. Bakanımız, 6 milyon Euro değerinde 5 bin m3/gün kapasiteli evsel - endüstriyel merkezi atık su arıtma tesisimizin de temel atma törenine katılacak. Ziyaret ve törenler kapsamında Bölgemiz içinde yaptığımız ve TEİAŞ'da devrettiğimiz Şalt Sahası, RMS- A Doğalgaz dağıtım istasyonu, Ergen Kimya, Gürpet, Ersa Döküm, Kubilay Boya, UC Kimya, Eastchem, AKPET, Aslan Damper, Neşe Meşrubat, Petrolaks, Makbosan, Atak Group, Arduaz Yapı, ESPOR A.Ş, Micha, Akın Haddecilik tesislerini gezerek bilgi alacak. Ziyaret kapsamında Wartsila ENPA firmasının yatırımın tesis açılışı da yapılacak" dedi.

Saka, Bakan Çağlayan'ın ALOSBİ'de kalacağı 3,5 saat süresince, bölgede çeşitli sektörlerde inşaata başlayan 18 firmanın da temelini atarak startını vereceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 12:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?