26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

ALOSBİ'den Almanya çıkarması

Yurtdışı tanıtım atağı kapsamında Almanya'yı adeta bir üs olarak belirleyen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) bu yıl 4. kez Alman İşadamları ile buluşmaya hazırlanıyor.

Bölge; Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği ATİAD ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde 19 Mayıs'ta Bochum Jahrhunderthalle'de yapılacak olan Tag Der Wırtschaft 2009 Kongresi kapsamında sergilenecek olan broşürleri ile Alman sanayici ve işadamlarına tanıtılacak.

TÜRK VE ALMAN GİRİŞİMCİLER İÇİN İŞBİRLİĞİ BORSASI KURULACAK
ATİAD'ın partnerlerinden, orta ölçekli Alman isletmeleri çatı örgütü konumundaki Bundesverband Der Mittelstandischen Wirtschaft (BVMW) tarafından her yıl düzenlenen ve Almanya'nın en önemli işveren buluşmalarından biri olan Tag Der Wırtschaft 2009 kapsamında gerek Türkiye'den gelecek olan, gerekse Almanya'da yerleşik Türk şirketleri kendilerini tanıtabilecek, kurulacak olan işbirliği borsası sayesinde Türk ve Alman girişimciler bir araya gelerek ikili görüşmeler yapabilecekler. Düzenlenecek olan workshoplarda Türk-Alman ekonomik ilişkilerinde yeni perspektifler ve Türkiye'de yatırım olanakları gibi konular ele alınacak, her iki ülkede sunulan kamu tevsikleri hakkında uzmanlar tarafından bilgi verilecek. Kongrede ağırlıklı olarak işlenecek konular arasında dış ticaret, bilgi transferi ve eğitim, personel geliştirme, güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı için alınacak önlemler, yeni buluşlar ve ileri teknoloji, IT ve telekomünikasyon, enerji, çevre, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin Avrupa'daki önemi ve
finans bulunuyor.

ALMAN YATIRIMCILARA ALOSBİ'DEN DAVET
ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Kongrenin Bölgelerini Alman sanayicilere tanıtarak yeni yatırımcılarla buluşmada önemli bir platform oluşturacağını ayrıca ALOSBİ üyesi firmaların da ticari işbirliklerini arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Finansal krizin etkisini reel sektörde hissettirmesi ile global ekonomide yaşanan resesyon ve daralmalara rağmen üretimin ve ticaretin devam ettiğini belirten Başkan Akkan; ALOSBİ'nin; ulaşım ve lojistik avantajları, modern ve teknolojik altyapısı, idari, teknik, sosyal ve kültürel hizmet çeşitliliği sunacak tesisleri, ticaret merkezleri, toplu konut alanları, gerek bilgi, gerek işgücü ve gerekse teknolojinin gelişimine yönelik imkanları sunacak teknopark, üniversite, meslek yüksek okulu, fuar ve sergi alanı ile sıradan bir sanayi bölgesinin çok ötesinde, yedi "yıldızlı organize sanayi bölgesi" iddiasını sürdürdüğünü vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 11:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?