22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALİAĞA - İZMİR

Annesini boğup, 2 ay boyunca klimalı odada sakladı

İzmir'in Aliağa ilçesinde kredi kartı borcu yüzünden tartıştığı annesini boğduğu ve cesedini 2 ay boyunca klimalı odada sakladığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.

Kurtuluş Mahallesi sakinleri, polise müracaat ederek, 321. Sokak Dostlar Sitesi B Blok 9/6 numarada yaşayan Bedia E'ye (73) iki aydır ulaşamadıklarını, annesini sordukları A.B.E'nin (37) çelişkili açıklamalar yaptığını ve daireden garip bir koku geldiğini bildirdiler.

İhbar üzerine evde inceleme yapan polis, evde naylona sarılı ceset buldu.

PETKİM'de güvenlik görevlisi olarak çalışan A.B.E'nin, olay yeri inceleme ekiplerine verdiği ilk ifadede, annesi Bedia E'nin eceliyle öldüğünü, onu çok sevdiğini ve ayrılmak istemediği için klimalı odada cesedini sakladığını söylediği öğrenildi.

Çelişkili ifade veren A.B.E'nin, gözaltına aldıktan sonra, annesini boğarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Kredi kartları yüzünden ekonomik sıkıntı çektiğini ve bunalıma girdiğini öne süren A.B.E'nin, annesine oturduğu evi satmasını önerdiği, kabul etmemesi üzerine yaşanan tartışma sonucu cinayeti işlediği iddia edildi.

A.B.E'nin cesedi 2 ay boyunca evde saklaması nedeniyle psikolojik rahatsızlık yaşadığı belirtildi.

Polis, A.B.E'nin cinayeti işledikten sonra annesinin ve babasının emekli maaşlarını çektiğini belirledi.

Yaşlı kadının cesedi, Aliağa Cumhuriyet Savcığı tarafından İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Mehmet İşlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede yaşayanların genellikle çok sessiz insanlar olduğunu belirterek, anne oğlun her yere gezmeye birlikte gittiklerini söyledi.

İşlek, “A.B.E, babası Bedri E'nin kalp krizi geçirip ölmesinden sonra annesiyle kalıyordu. Ekonomik sıkıntıları varmış. Nasıl böyle bir olaya karıştı anlamadım. Üzüldüm” diye konuştu.
a.a.
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 16:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?