30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Askerlere davullu zurnalı uğurlama

Aliağa İlçesi'nde askerlik yaşı gelen 88/4 tertipler davul zurna ile uğurlandı. Askere gidecek gençler hem aileleriyle, hem de yakınlarıyla vedalaşarak davul ve zurna eşliğinde askere yolcu edildiler.

Aliağa'da gün boyu araçlarla konvoy yaparak gezen asker adayları gece boyunca da Demokrasi Meydanı'nda davul ve zurna eşliğinde eğlendi.

Demokrasi Meydanı'nda buluşan asker yakınları ve vatandaşlar, bu görevin kutsallığından bahsederek herkese nasip olmayacağını, şartlar ne olursa olsun vatan savunmasında yerlerini almalarını ve sevdiklerine sağ salim geri dönmelerini ifade ederek hayırlı dilek ve temennilerde bulundu. Asker uğurlama duası yapıldıktan sonra askere gidecek gençler önce aileleriyle helalleşip vedalaştılar ve hazır bekleyen çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Aliağa sokaklarında tur attılar."Her şey vatan için" ve "Bu asker gidecek geri gelecek" sloganları atan asker adayları, Uğur Tekgündüz, Ferhat Gökçek, Fatih İnce ve Tansu Parmaksız; "Biz gerekirse bu vatan uğruna canımızı veririz. Hepimiz aynı kararlılıkta bu görevi ifa edeceğiz. Allah'ın izniyle sağ salim döneriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 13:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?