20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Atatürk Aliağa'da anıldı

Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Aliağa'da da anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında Aliağa'da sabah 08.30'dan itibaren Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program, Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen program ile sona erdi.


Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan program, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Gazi İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan anma programı saat 10.00'da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. "Anıtkabir Belgeseli" adlı slayt sunumunun ardından Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Yavuz Başayar günün anlamını içeren konuşmasını yaptı. "Atatürk" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerden Şiir Yarışması birincisi Burcu Civelek ve Kompozisyon Yarışması birincisi Umut Taşdemir eserlerini okudu. Öğrencilerin eserlerini okumasının ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.


Düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Cumhuriyet Savcısı Ömer Ömeroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Miran, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Başayar, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı ve öğrenciler katıldı.


TÜPRAŞ ALİAĞA RAFİNERİSİ'NDEN ANMA PROGRAMI
TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi, Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü nedeniyle özel bir anma programı hazırladı. Tüpraş Aliağa Rafinerisi Müdürü Mesut İlter'in açılış konuşması ile başlayacak programda Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'da bir konuşma yapacak. Şan Dinletisi'nin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Okt. Dr. Melih Tınal'ın konuşmacı olacağı söyleşinin de yer aldığı program TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitim Merkezi'nde saat:20.00'de başlayacak. Programda "Aydınlığın Adı Atatürk" konulu dramatik kolaj sahnelenecek.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?