19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

ATO'da seçim takvimi tamamlandı

Aliağa Ticaret Odası Organ Seçimleri takvimi tamamlandı. 15 Ocak 2009 Perşembe günü yapılan Meslek Komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından Meslek komitesi ve meclise giren tüzel kişiliklerin temsilcileri de belirlendi. Böylece Aliağa Ticaret Odası'nın 2009-2013 yılları arasında faaliyet gösterecek Organ üyeleri belirlenmiş oldu.

Adnan Saka, Oda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ederken, M.Ender Özer, Oda Meclis Başkanlığına seçildi. Aliağa Ticaret Odası'nda Yargı gözetiminde yapılan seçimler sonucunda 14 ayrı meslek grubunda toplam 156 meslek komitesi üyesi ile 32 Meclis üyesi belirlendi. Odanın üye sayısının ve meslek grubu sayısının artması nedeniyle meclis üyesi sayısı da 20'den 32'ye çıktı.

Aliağa Ticaret Odası'nın 15 Ocak 2009'da yapılan meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri sonucunda Oda Meclisi; Adnan Saka, Akın Ceylan, Aslan Erol Mete, Doğan Er, Ekrem Toker, Erol Güngör, Gül Okutan, Güven Yavuz, Hamdi Erdem, Hasan Erdoğan, İbrahim Üstün, Kamer Karaman, Kemal Erim, Kürşat Tanrıkulu, Levent Ateşci, M.Ender Özer, Mehmet Barut, Mehmet Keskin, Mehmet Önal, Mustafa Özkurt, Mustafa Uzunoğlu, Ömer Ertürk, Raşit Aktan, Süleyman Bozkurt, Şaban Atalan, Şenol Dönmez, Şenol Mutlu, Şükrü Saka, Taner Kaya, Tolga Sezer, Uğur Akyıldız ve Zeyni Baştuğ'dan oluştu. Oda Meclisinin ilk toplantısında Meclis Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Katip üye seçimi yapıldı. Seçimde Meclis Başkanlığına M.Ender Özer, Meclis Başkan Yardımcılığına Ömer Ertürk, Katip Üyeliğe ise Gül Okutan seçildi.

Meclis Başkanlığına seçilen M.Ender Özer, meclis üyelerine teşekkür ederek, 2009-2013 dönemi Meclisi'nin uyumlu ve birlik beraberlik içinde çalışacağına, kentin gelişimine dönük önemli çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi. Yargı gözetiminde belirlenen Oda Yönetim Kurulu; Adnan Saka, Doğan Er, Ekrem Toker, Erol Güngör, Hamdi Erdem, Kürşat Tanrıkulu, Mehmet Keskin, Raşit Aktan, Uğur Akyıldız'dan oluştu. Yapılan seçimlerde Oda disiplin kurulu üyeliklerine Ahmet Yavaşer, Enver Yiğit, İbrahim Güngör, İrfan Güngör, Mustafa Macit, Nadir Çelik seçildi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın planlı, çağdaş, hızlı gelişen ve büyüyen bir kent olması için Oda olarak önlerine önemli hedefler koyduklarını ve bu hedefler doğrultusunda önemli projelere imza atacaklarını belirtti. Saka, "Global kriz ve bu krizin ülke ekonomisine olumsuz etkileri giderek artıyor. Sanayi ve Ticaret Erbabımızın, kobilerin içinde bulunduğu zor şartlar ancak birlik ve beraberlik içinde olursak aşılabilir. Aliağa Ticaret Odası olarak ilçemizin gelişmesi için tüm çabamızı göstermeye devam edeceğiz" dedi. Saka, "Bu dönemde de hep birlikte bizlere verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Aliağa Ticaret Odası bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Aliağa, bölgemiz ve ülkemiz için üretmeye, bölgenin ekonomik- ticari potansiyelinin geliştirilmesine, istihdam kapasitesinin artmasına, ekonomik, kültürel ve sosyal problemlerine çözümler aramaya devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?