26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Avrasya Sirki beğeni kazandı

65 kişilik kadrosuyla Türkiye’nin yerli ilk uluslararası sirki Avrasya Sirki Aliağa’da ilk gösterisini yaptı.

Aliağa Belediyesi’nin öğrencilere dağıttığı ücretsiz 3 bin adet bilet ile sirki izlemeye gelen şanslı öğrenciler de yorucu geçen eğitim – öğretim yılının stresini attılar. Aliağa Belediyesinin katkıları ile kurulan Avrasya Sirki’nin ilk programı vatandaşlardan da tam not aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sirk gösterisini Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz eşi Emine Oğuz ve torunu Alp Oğuz ile birlikte izlerken belediye meclis üyeleri de sirki büyük bir keyifle izledi.


Avrasya Gösteri Sanatları Merkezi Koordinasyon sorumlusu Şaban Taşçı Avrasya Sirkinin Türkiye’nin ilk yerli ve uluslar arası kimliğe sahip sirki olduğunu söyleyerek; “Gösteri sanatları kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Yerel yönetimlerin desteği ile gösteri sanatlarına duyulan ilginin yükseltilmesi ve toplumun bu konudaki duyarlılığının arttırılması doğrultusundaki amacımızda bizlere verdiği destekten ötürü, bizi sizlerle buluşturan başta Belediye Başkanımız Turgut Oğuz olmak üzere bizlere destek veren Belediye çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi.


FİNALDE PİTON
Dünya sirklerinin ustaları tarafından geleneksel gösteri sanatları ve modern gösterilerle harmanlanan; Moğolistan, Gürcistan ve Fas’dan gelen gösteri sanatçılarıyla birlikte toplam 65 kişinin görev aldığı, dev piton yılanı ile yapılan gösteri, akrobatlar, sihirbazlar, palyaçolar, lastik kızlar, denge ve ateş gösterilerinden oluşan program izleyici tarafından büyük beğeni ve ilgiyle izlendi. Gösterinin sonunda dev Piton Yılanı büyük bir heyecan yarattı ve bazı izleyicilerde paniğe yol açtı. Avrasya Sirki 7 Haziran Pazar akşamına dek Avcı Ramadan bölgesinde kurulan çadırda gösterilerine devam edecek.

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?