25
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Babaoğlu yönetimi topa tuttu

Aliağa Petkim Basketbol takımı ile Antalya Büyükşehir Belediye karşılaşmasının ardından bir basın açıklaması yapan Aliağa Petkim Baş Antrenörü Mete Babaoğlu, yönetime eleştirilerde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye karşılaşmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Aliağa Petkim Baş Antrenörü Mete Babaoğlu, yönetimin takımı çok yalnız bıraktığını söyledi.

Oyuncuların yapabilecekleri çok şey kalmadığını dile getiren Babaoğlu, "Bu çocuklarla Aliağa gurur duysun, ben gurur duyuyorum. Bu çocuklar görevlerini sonuna kadar yaptılar, burada utanması gereken biri varsa o da yöneticiler. Bunu ağır bir şekilde söylüyorum. Kimse kusura bakmasın" dedi.

Takımın seçimler geçsin denerek bekletildiğini fakat seçimlerin ardından da hiç bir şekilde destek verilmediğini belirten Babaoğlu, "Hepimiz profesyonel insanlarız ama hiç bir takımı kimsenin bu kadar yalnız bırakmaya hakkı yok. Tamam seçime kadar dedik ama seçim oldu, ancak hala bizimle ilgilenen yok. Hiç kimse çocukların arkasında durmadı. Artık bu çocukların yapabileceği hiç bir şey yok, biz sonuna kadar mücadelemizi yaptık, bundan sonra ne olur bilmiyorum" diye konuştu.

Mete Babaoğlu'nun yaptığı sert açıklamaların ardından söz alan Aliağa Petkim'in başarılı oyuncusu Bora Sancar ise, yaklaşık bir aydır tek yabancıyla antrenmana çıktıklarını belirterek, "Sonuna kadar savaştık, elimizden geleni sonuna kadar yaptık ve büyük ihtimalle ligde kalma şansımızı yüzde 20'lere bıraktık. Bunun yanı sıra yaklaşık bir aydır antrenmanlara tek yabancı Davis ile çıkıyoruz. Diğer arkadaşlarımızın biri ülkesine gitti, diğeri de evinde, buraya gelmiyor" dedi.

Takımın kendi başına kaldığını belirten Sancar, "Başımızda kimse yok. Yerel seçimlerin ardından Aliağa'da belediye değişti. Yeni Belediye Başkanı bizi ziyarete geldi ve bize net olarak yapabilecek hiç bir şeyin olmadığını, kasasında paranın olmadığını, takımı kendisinin kurmadığını, şu an ki durumdan kendi başımıza kurtulursak diğer sezonda bu tip sıkıntılar yaşamayacağımıza dair söz verdi. Biz sadece oyuncular olarak bu durumdan nasıl kurtuluruz bilmiyorum" dedi. Kulübün 900 milyar borcu olduğunu belirten Bora Sancar, oyuncuların takımı satın almayı da düşündüklerini dile getirdi.

Takımda yaşanan maddi sıkıntılarla ilgili daha önce bir açıklama yapan Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz da takımdan desteklerini çektiklerini ifade etmişti. Petkim'in 2 bin 500 işçisinin parasını düzenli ödeyen Türkiye'nin en büyük kurumlarından biri olduğunu hatırlatan Genel Müdür Kenan Yavuz yaptığı açıklamada, "2 bin 500 kişinin maaşını ödeyen Petkim, 6 oyuncunun parasını mı ödeyemeyecek? Pişman olduk. Biz bütün vaatleri zamanından önce yerine getirdik. Hatta ekstralarını bile verdik. Pektim büyük bir şirket, adı Aliağa'nın isminin geçtiği her yerde olumsuz bir şekilde yer alıyor ve yıpratılıyor'' demişti.

Yavuz her gün basketbol takımı ile ilgili çıkan haberlerden büyük sıkıntı duyduklarını belirterek "Biz para veriyoruz. Pektim parayı öde diye isyanlar duyuyoruz. Sosyal sorumluluk anlayışımız gereği yardımcı olmak istedik. Ama Pektim ismi rencide oluyor. Reklama ihtiyacımız yok. Sponsor olduğumuza pişman olduk. Yeni sezonda biz yokuz'' diyerek yeni sezon için destek vermeyeceklerini duyurmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 11:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?