24
Mayıs
2024
Cuma
ALİAĞA - İZMİR

Bahar Şenliği'ne akın

ALİAĞALILAR PİKNİKTE BULUŞTU

Aliağalılar piknikte buluştu. Hafta sonunu piknik yaparak değerlendirmek isteyen yurttaşlar Aliağa Kültür ve Dayanışma Derneği (ADER) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Bahar Şenliği'ne akın etti.

Çamlık Mevkii'nde yapılan ve güneşli günün tadını hem piknik yaparak hem de eğlenerek çıkaran yurttaşların keyfine Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'da ortak oldu. Şenliğe eşi Emine Oğuz ile birlikte katılan Başkan Oğuz'un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, çeşitli derneklerin yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ADER Başkanı Sakin Uçan geleneksel bahar şenliğinin altıncısını düzenlediklerini belirterek "Aliağa'nın tanıtımına katkıda bulunmak örf ve adetlerimizi yaşatmak, kültürel faaliyetlerde bulunmak, sosyal sorunlara çözüm getirmek için faaliyetlerimiz ve bahar şenliğimiz her zaman devam edecek, katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Şenlikte İlköğretim Okulları arasında kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere plaketlerini Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Dernek Başkanı Sakin Uçan ve yöneticiler verirken, şenliğinin düzenlenmesine katkıda bulunan kişilere plaketlerini Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren verdi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz dereceye giren öğrencileri tebrik ederken, tüm annelerin anneler gününü kutladı. Ödül törenleri sonrasında Aliağa Belediyesi Karadeniz Kız Ekibi, Çaltılıdere Zeybek Ekibi ve Petrokimya İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekipleri sırasıyla gösterilerini sundular.

ADER şenliklerinin ardından Başkan Oğuz Aliağa'nın Samurlu Köyü'nde düzenlenen geleneksel hıdırellez şenliğine katıldı. Köy halkının sevgi gösterilerinde bulunduğu Başkan Oğuz yurttaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Başkan Oğuz "Öncelikle tüm annelerin gününü kutluyorum. Bu güzel ortamda sizlerle beraber olmaktan çok mutlu oldum" dedi.

ALİAĞALILAR PİKNİKTE BULUŞTU
ALİAĞALILAR PİKNİKTE BULUŞTU
ALİAĞALILAR PİKNİKTE BULUŞTU
ALİAĞALILAR PİKNİKTE BULUŞTU
ALİAĞALILAR PİKNİKTE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 10:43:05
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?