30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Başarılı karateciye 41 cumhuriyet altını

Aliağa Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını Belediye Meclis Salonu'nda yaptı.

Çoğunlukla imar planlamalarıyla ilgili konuların karara bağladığı toplantıda, Aliağa Belediyespor Karate Eğitmeni Taner Erol'a 29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan WSKF Avrupa Karate Şampiyonasında elde ettiği başarılardan ötürü 41 tane Cumhuriyet Altını verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın başkanlığında toplanan meclis gündeminde bulunan 27 maddeyi görüşerek karara bağladı. Gündem maddelerinden yirmisinde oy birliği sağlanırken, 7 madde CHP'li üyelere karşı çoğunlukta olan AK Parti'li meclis üyelerinin onayıyla meclisten geçti.

Oturumda Aliağa Belediyesporlu karateci Taner Erol'a da Romanya'da yapılan Avrupa Karate şampiyonasında elde ettiği başarıdan ötürü 41 tane Cumhuriyet Altını verilmesi kararlaştırıldı. 25 Ülkenin yarıştığı turnuvada, Aliağa Belediyespor'lu Taner Erol'unda aralarında bulunduğu Türk Milli Takımı Komite dalında Altın, Kata dalında Gümüş madalya kazandı. Kata dalında ferdi olarak da yarışan Erol, Gümüş madalya aldı.

Konu, AK Parti'li meclis üyesi Aysun Laçinel'in Taner Erol'un belediye tarafından ödüllendirilmesini önermesi üzerine mecliste tartışıldı. CHP'li meclis üyesi Yakup Öztürk, Erol'a 100 cumhuriyet Altını verilmesini önerirken, AK Parti'li üye Mustafa Uzunoğlu 10 tane Cumhuriyet Altını verilmesini istedi. Aliağa Belediye Başkanı AKP'li Tansu Kaya ise "Ne 100 ne de 10 olsun. 41 kere maşallah diyelim ve 41 tane altın verelim" dedi ve 41 Cumhuriyet Altını verilmesini meclis heyetinin oylarına sundu.

Toplantıya AKP'li meclis üyeleri Şafi Teymur, Adal Altay ve Murat Demir ile CHP'li Ulviye Öztürk mazeret bildirerek katılmadı. Meclis toplantısı 10 Ekim 2008 Cuma günü saat 18.00'de 2009 yılı Mali Bütçe tasarısını görüşmek üzere karar aldıktan sonra sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?