30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Belediye Çocuk Evi'nde açılış

Aliağa Belediye Çocuk Evi 2008-2009 Eğitim Öğretim yılına velilerin de katıldığı coşkulu bir açılış ile merhaba dedi.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, İl Genel Meclis Üyesi İsa Önal, Belediye Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysun Laçinel Bölat ile çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı tören çocuk evi öğrencilerin gösterileri ile coşkulu ve çok renkli geçti. Belediye Çocuk Evi Müdürü Necla Evren açılışta yaptığı konuşmada eğitim öğretim yılının başlangıcı münasebeti ile böyle bir töreni tertiplediklerini ifade ederek amaçlarının veliler ile kaynaşma ve tanışma olduğunu dile getirdi. Çocuk Evi'nin bu yıl mekan olarak ta yenilenerek daha modern ve daha kullanışlı hale geldiğini sözlerine ekleyerek " Bu yıl sınıf sayımızı da artırarak 6 sınıfa çıkardık. 4, 5, ve 6 yaş olmak üzere toplam 75 öğrencimize eğitim ve öğretim veriyoruz. Çocuk Evi'nin sınıflarında halılar kaldırılarak parke döşemesi yapıldı, kapı ve pencerelerimizi daha iyi ısınmak için PVC ye çevirdik. Yakında doğalgaz dönüşümü de gerçekleştirilecek. 1 Müdür, 6 Öğretmen, 3 Hizmetli, 2 Mutfak personeli ve 1 şöför ile hizmet veriyoruz. Yıl içerisinde gezilerimiz, tiyatro gösterilerimiz, halk oyunları, satranç, bale ve dans çalışmalarımız ile amacımız yine en iyi hizmeti vermek olacak. Belediyemize ve özellikle başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, hiçbir isteğimizi geri çevirmediler" diye konuştu.


BAŞKAN KAYA; "ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPMAYACAĞIMIZ HİZMET YOKTUR"
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da yaptığı konuşmada küçük yaşlarda kazandırılacak eğitimin önemine işaret ederek her yıl daha iyi şartlarda eğitim veren bir Çocuk Evini görmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. "Aliağa Belediyesi Çocuk Evi çocuklarımızın ilk okuludur." Diyen Başkan Kaya şöyle konuştu, "Çocuklarımız ilk eğitimlerini bu öğrenim yuvalarında alıyorlar. Çocuk Evleri sadece çalışan anne ve babaların çocuklarını bıraktığı bir yer olmaktan öte bir yer olmalıdır. Burada yapılan eğitim faaliyetleri ve etkinlikler ile çocuklarımız hem sosyal bir kişilik kazanıyor hem de hayatlarının bu ilk çağlarında ilk bilgilerini almaya başlıyorlar. Bir annenin ya da bir babanın sıcaklığını vermemiz mümkün değildir belki ama en az onlar kadar çocuklarınızı düşündüğümüzü ve sevdiğimizi bilmenizi istiyorum. Çocuk Evimizin ne ihtiyacı varsa çözüyor onlara yeni imkanlar sunuyoruz. İçiniz rahat olsun."
Aliağa Belediyesi Çocuk Evi öğrencilerinin gösterileri ile renklenen açılış töreninde 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri özenle hazırladıkları gösterilerini anne ve babalarının huzurunda gerçekleştirdi. Hep bir ağızdan şarkılar söyleyen, şiirler okuyan öğrenciler çiçek bahçesini andıran bir görüntü oluşturdu. 6. sınıf öğrencileri ise İstiklal Marşı'nın 12 kıtasını okuyarak çok büyük beğeni topladılar. Öğrenci velileri de çocukların gösterilerini büyük bir beğeni ile izleyerek alkışlar ile desteklediler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 20:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?