1
Haziran
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Belediye molozları temizliyor

İzmir'in Aliağa ilçesinde belediye tarafından "Temiz çevrede sağlıklı yaşam" sloganıyla boş arazi ve yol kenarlarında biriken molozlar temizleniyor.

Aliağa Belediyesi bu çalışmalar için Zabıta, fen işleri ve temizlik işlerinden elamanların bulunduğu bir ekip kurdu. Ekipte bir kamyon ve dozer bulunuyor. Aliağa'ya daha modern ve temiz bir görünüm kazandırmak amacıyla hızlı bir çalışma başlatan temizlik ekibi boş arsalar ve yol kenarlarında biriken, yabani ot ve çöpleri harıl harıl temizliyor.

KENT ESTETİĞİ VE İNSAN SAĞLIĞI İÇİN
Aliağa Belediyesi olarak ilçede görüntü kirliliğine yol açacak herhangi bir olumsuzluğa anında müdahale ettiklerini söyleyen Başkan Tansu Kaya, Aliağa'yı belediye hizmetleriyle olduğu kadar, temizliği ile de örnek gösterilir bir ilçe haline getirmek için büyük bir çalışma hamlesi içinde olduklarını belirtti.

Başkan Kaya, "Temiz bir çevrede yaşamak herkesin hakkıdır. Bizler insanımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Bu yüzden de kent içinde kötü görüntü ve çevre kirliliği arz eden boş arsa ve arazilerdeki moloz ve çöplerin temizlenmesine önem veriyoruz. Boş arsalarda yetişen otlar yangına sebep olabildiği gibi zararlı haşerelerin yuvalanarak insan sağlığını tehdit etmesine de yol açabiliyor. Ayrıca inşaat yapım ve yıkıntı atığı molozlar maalesef ki gelişigüzel olarak boş arsalara dökülebiliyor. Bu kapsamda vatandaşlarımızı daha temiz ve çağdaş bir kentte yaşatmak için çöp ve molozları temizliyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluğu belediyemizin Ak Masa Alo 188 ve Alo Zabıta 153 telefonlarına bildirsinler. Vatandaşımızın sağlığı her şeyin önünde gelir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?