19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Belediye TOKİ Konutları satışa çıkıyor

Aliağa Belediyesi arsa karşılığı yaptırdığı TOKİ konutlarını satışa çıkarıyor.


İzmir'in Aliağa ilçesindeki Yeni Mahalle'de yapılan TOKİ konutlarından belediyeye ait olan 85 daireden 39 tanesi satışa çıkıyor. Her biri 109 metrekare olan konutlar, 73 ile 86 bin TL arasında değişen fiyatlarla açık arttırma usulüyle satılacak. Belediyeden yapılan açıklamada konut satış ihalelerinin 4 Mart Çarşamba günü, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacağı, ihaleye katılmak için Aliağa ilçe sınırları içinde kendine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı konutunun bulunmaması şartının arandığı bildirildi.

Açıklamada, ihaleye katılım için müracaatların 3 Mart Salı günü mesai saati bitimine kadar yapılabileceği, konutların satışı ile ilgili ihale dokümanlarının 20 TL karşılığında Aliağa Belediyesi Hukuk İşleri Servisinden satın alınacağı ve istenilen belgelerin de aynı odaya verileceği kaydedildi. Aliağa Belediyesi yeni mahallede bulunan ve tapuda gecekondu önleme bölgesi olarak ayrılan araziyi 85 daire karşılığında TOKİ'ye vermişti. TOKİ bu alana toplam 500 konut yapmıştı.


"HEM VATANDAŞ HEM DE BELEDİYE KAZANACAK"
Belediyeciliğin hesap kitap bilme işi olduğunu söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, satışlara yoğun ilgi beklediklerini söyleyerek; "Arsanın eder değeri 600 bin TL civarındaydı. Arsa karşılığında aldığımız daireleri eder değeri 4 milyon 485 bin TL'dir. Bu satışlarla birlikte belediyemiz ciddi bir gelir elde ederken, TOKİ fırsatını kaçıran vatandaşlarımızda ev sahibi olacak" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 14:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?