30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Bunlar nasıl anne!

İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde çocukları annelerinden kiralayarak hırsızlık ve kapkaç yaptıran 7'si kadın 25 kişi yakalandı. Polis, çocuklarını aylık 5 ile 10 bin YTL karşılığında çete elemanlarına kiralayan 7 anne için soruşturma başlattı.

Soruşturmayı genişleten ekibin yaptıkları çalışmalar sonrası suça karışan çocukların annelerinden aylık 5 ile 10 bin YTL karşılığında kiralandığını ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında çocuklarını çeteye kiralayan anneler Zehra O., Gönül Ö., Filiz B., Selma A., Güzel E., Sevil E ile Kezban E. yakalandı.


Anneler çocuklarını çete elemanlarına kiraya vermediklerini iddia ederken, polis telefon kayıtlarında annelerin çocuklarını pazarlık yaparak kiraya verdiklerini tespit etti.


Gözaltına alınan toplam 25 kişi, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç ve küçük yaştaki çocukları suça teşvik etmek" suçlarından yarın adliyeye sevk edilecek.
Soruşturma kapsamında küçük yaşta 12 çocuk ise savcının vereceği talimat sonrası çocuk yuvasına teslim edilecek. Yuvadaki huzuru bozma ihtimali düşünülerek İzmir dışındaki bir çocuk yuvası tercih edilecek.

..
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 18:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?