20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Ceza yüzünden kekeme oldu

İzmir'in Aliağa ilçesinde daha önce yaşadığı bir travma nedeniyle geçici bir süre konuşamayan bir ilköğretim okulu öğrencisi, öğretmeninin verdiği ceza nedeniyle kekeme oldu.


İzmir'in Aliağa ilçesinde Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olayda bir öğrenci öğretmeninin verdiği ceza nedeniyle ikinci kez kekemelik yaşamaya başladı. Çocukları Karal Efe Yılmaz'ın henüz altı yaşındayken okula başladığı Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu'nda görev yapan A.A. isimli öğretmeni tarafından yanlış okuduğu için arkadaşlarına yuhalatıldığını ve o günden sonra travma geçirerek üç gün konuşmadığını söyleyen baba Sadık Yılmaz, "Oğlum o tarihten sonra psikolojik tedavi gördü. 3 gün konuşamadı. Daha sonra kekeme olarak konuşmaya başladı. Biz de uzun uğraşlar ve tedaviler sonunda kekemeliğini de tedavi ettirdik" dedi.
Tedavinin ardından çocuğunu Aliağa Namık Kemal İlköğretim Okulu'na kayıt yaptırdığını belirten baba Sadık Yılmaz, şöyle konuştu, "Tam her şey yoluna girmişken, bu defa öğretmeni ceza vererek oğlumu tahtada tek ayak üstünde durma cezasına çarptırmış. Tuvaletinin geldiğini söyleyen oğluma öğretmen tuvalet izin vermeyince o da arkadaşlarının gözü önünde altını ıslatmış" dedi.


Durumu oğlunu okul çıkışında çocuğu almaya gidince fark ettiğini belirten baba Sadık Yılmaz, öğretmenden şikayetçi olduğunu belirtti. Aliağa Kaymakamlığı'na gelen Baba Sadık Yılmaz, öğretmen M.B.'yi Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'ya şikayet etti. Çocuğuna verilen cezanın çok ağır olduğunu belirten baba Sadık Yılmaz, "Ben çocuğu okuldan aldıktan sonra eve gitmek üzere birlikte yürümeye başladık. Oğlumun altının ıslak olduğunu gördüm. Soru sorduğumda cevap veremedi. Kekelemeye başladı. Oğlumun tedavisini yaptırmışken, yeniden başlayan bu kekemelik beni çok büyük bir üzüntüye boğdu. Bu nasıl bir eğitim sistemi ki küçücük çocuk arkadaşlarının gözü önünde altına yaptırılıyor ve küçük düşürülüyor. Bu çocuk bu nedenle konuşma zorluğu çekiyor ve psikolojik tedavi görüyor" diye konuştu. Bunun üzerine Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve gerekenin yapılacağını söyledi.


Aliağa Namık Kemal İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencileri de olayı doğrulayarak, İngilizce Öğretmeni M.B.'nin arkadaşları Karal Efe Yılmaz'a tek ayak üzerinde durma cezası verdiğini söyledi. Karal Efe Yılmaz'ın öğretmenden tuvalete gitmek için izin istediğini belirten sınıf arkadaşları, öğretmenin Karal Efe Yılmaz'a izin vermediğini bunun üzerine altını ıslattığını söylediler. Bir öğrenci, "Arkadaşım Karal Efe, tahtada tek ayak üstünde duruyordu. Öğretmen tuvalete göndermedi, o da altını ıslattı" dedi.
Başka bir öğrenci ise arkadaşları Karal Efe Yılmaz'ın 3 ders boyunca altı ıslak şekilde derslere girdiğini ve havanın soğuk olması nedeniyle üşüdüğünü söyledi.
Anne Nilgün Yılmaz ise "Bu bir cinayettir. Bir çocuk arkadaşlarını gözü önünde altına ıslatana kadar tek ayak üstünde bekletiliyor. Bu nasıl bir eğitim anlayışıdır ki bu öğretmen altını ıslatan çocuğa, 'Artık tuvalete gidebilirsin' diyerek dalga geçiyor. Bizim çocuklarımız nasıl bir eğitim sistemine emanet. Bu çocuğun geleceğini kimse düşünmüyor mu? Erken konuşan, bir yaşında cümleler kuran zeki bir çocuğun sistemin eğittiği ve sorumlu olduğu insanlar tarafından kekeleyen, özgüveni olmayan bir insan haline getirilip, geleceğini ve bu ülkenin geleceğini yok sayma cesaretini gösteren bu sözde eğitimcilerden kim hesap soracak. Eğer biz anne-baba olarak her birine teker, teker mahkeme açarak bunu sorgulayacaksak o zaman benim devletim ve kurumları nerede? Şayet onlar varlıklarını göstermiyorsa, orman kanunlarına mı başvurmamız gerekiyor? O zaman hukukun üstünlüğü nerede? Devletin adaleti nerede? Biz eti eksik tartan kasabı, altını pahalıya satan kuyumcuyu, rüşvet alan memuru şikayet etmiyoruz. Biz ülkesine yararlı olabilecek, sağlam temele sahip bir insanın yaşamı ile oynayan insanları ve onları kollayan çürümüş işleyişi sorguluyoruz. Bizim hassasiyetimizi, ulaştığımız kurumlardaki içinde insana saygı olacağına inandığımız bireylerin varlığına inandığımız için yazıyoruz. Lütfen varlığınızı gösterin, ve geleceğe bakarken çocuğumuza inanç ve umut aşılayabilelim. Oğlumuza geri zekalı damgası vurmaya kalkanlara karşı bir çeşit savunmaya geçerek ne yazık ki üzülerek söylüyorum altı yaşında bir çocuğa zeka testi
yaptırdık ve 128 IQ çıkan seviyesiyle farklı olduğunu gördük. Bugün yapılan bu davranışla bir cinayet işlenmektedir. Genç bir insanın hayatıyla oynanmaktadır" diyerek tepki gösterdi.


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı gerekli incelemenin yapılacağı talimatı verdiklerini ve konunun hassasiyetle araştırılacağını belirtti. 4/B sınıfı öğretmeni Hülya Hamarat olayı doğrulayarak; "Benim dersim yoktu. Olayı öğrencilerden duydum Karal'a sordum ve ailesini çağırmak istedim ancak evde olmadıklarını söylediği için bundan vazgeçtim" dedi.


İddiaların hedefi haline gelen İngilizce Öğretmeni M.B., yaptığının yanlış olduğunu belirterek; "On günlük öğretmenim yaptığım yanlış olabilir özür dilerim" diyerek Karal Efe Yılmaz'ın babası Sadık Yılmaz'dan özür diledi. Ücretli öğretmen olarak on gün önce göreve başlayan öğretmen M.B.'nün sözleşmesinin feshedildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 23:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?