18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

CHP'de başkanlık el değiştirdi

Aliağa'da Kahraman Cengiz'in aday olmayacağını açıklamasının ardından gerçekleştirilen CHP Aliağa İlçe Kongresi'nde başkanlığa Ömer Turgut Oğuz getirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde divan başkanlığını Mahmut Özçift'in yaptığı kongreye, 102 delegeden 61'i ve bazı İzmir milletvekilleri, CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan, TBMM CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, seçimlere tek listeyle gidildi.

61 delegeden 58'inin oylarını alarak başkan seçilen Ömer Turgut Oğuz, "Aliağa'da partimizin muhalefette olması kabul edilir bir durum değildir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki hiçbir iktidar sürekli değildir. CHP bu 5 yıllık sürede, görevi demokrasinin gereği olarak başka bir partiye devretmiş olup ilk seçimlerde yeniden geri alacaktır. Bize halkımız bu aşamada muhalefet görevi vermiştir. Bizler bu süreçte halkımızın gözü kulağı, iktidarın ise denetleyicisi olacağız. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarımıza devam edip, ilk seçimlerde yeniden Aliağa'da CHP'yi iktidar yapacağız. Bizi destekleyen tüm delege ve partililerimize teşekkürlerimi sunarım" dedi.

CHP Aliağa İlçe yönetim kuruluna ise Ali Şahinoğlu, Bedrettin Kaya, Belgin Kocadaş, Cihangir Çolak, Ester Gülgen, Berrin Kahvecioğlu, Necdet Ordu, Özlem Oğuzhan Şan, Suat Narçın, Şule Özgüven getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat kızıl IP: 81.215.246.xxx Tarih : 18.07.2005 14:48:47
Bende başkanlık değişti deyince baykal gitti sanmıştım ve çok sevinmiştim. Baykalın yerini başkasına bırakmasıyla genelde %10 luk bır artıs bana gore garanti...