30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

CHP'den 30 Ağustos mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Turgut Oğuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile yaptığı yazılı açıklama da, "30 Ağustos ile başlayan ve Türkiye'nin laik ve demokratik bir Cumhuriyet olmasını sağlayan süreci devam ettirmek, hepimizin yüksek sorumluluk duygusuyla paylaşması gereken en önemli hedeftir" dedi.


Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkansızlıklar içinde bulunan aziz milletin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordunun cesaret ve fedakarlığı bulunduğunu vurgulayan Oğuz; "Sayıca kat kat üstün bir ordular karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bu gerçeğin en çarpıcı tezahürü olmuştur. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur, her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'en büyük eserim' dediği demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, onun işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine taşımanın azim ve kararlılığı içindeyiz" dedi.


Turgut Oğuz, 30 Ağustos 1922 tarihinin, yalnız Türkiye'yi parçalamak isteyen bir dış saldırının değil, aynı zamanda yaklaşık 200 yıldır süren gerileme sürecinin noktalandığı çok önemli bir kırılma noktası olduğunu belirtti. Bu zaferi gerçekleştiren Büyük Önder ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine minnet ve şükran duygularını ifade eden Oğuz "30 Ağustos 1922'nin yarattığı umuda layık olmak ihtiyacı, asker, sivil toplumumuzun her kesimi için devam etmektedir. Bu inanç ve coşkuyla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum" diyerek Zafer Bayramı'nı kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 21:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?