20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

'Cumhuriyet her şartta korunmalı'

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Cumhuriyetimizin 85. yılı nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, Cumhuriyetin her şartta korunması gereken bir hazine olduğunu belirtti.


Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya tarafından yapılan yazılı açıklama ile Cumhuriyetin 85. yılı kutlanırken, Türk milleti'nin varlığına kastedenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı'nı zaferle bitirdiği ve Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte tarih sahnesinde sapa sağlam, dimdik olarak hak ettiği yeri almış olduğu vurgulandı. Açıklamada; "29 Ekim 1923'te, sadece bir rejim değişikliği yapılmamış, aynı zamanda bir milli devlet de kurulmuştur. Türk Milleti Kurtuluş Savaşı ile düşmandan kurtulurken Cumhuriyetin ilanı ile de yüzünü çağdaş medeniyetlere çevirmiştir. Bugün Atamızın huzuruna çıkarken, O'nun gösterdiği "çağdaş medeniyetler" hedefine daha da yaklaşmış olmanın engin huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarındaki heyecan ve azmi yitirmeden, Cumhuriyetimizin kazanımlarını daha da ileri taşıyarak, birlik ve beraberlik içinde yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberlik kökleri tarihin derinliklerine kadar inen sağlam ve sarsılmaz temeller üzerine oturmuştur. Cumhuriyetimize ve vatanımıza kasteden hainler asla çirkin emellerine ulaşamayacaktır" denildi.


Cumhuriyet'in Atatürk tarafından gerçekleştirilen en büyük devrim olduğunun belirtildiği açıklamada; "Cumhuriyet, milli tarihimizin kaydettiği çok büyük bir atılımdır. Cumhuriyet ile birlikte eşit haklara sahip olan vatandaşlarımız çağdaş bir millet haline gelmiş, Milli Egemenliğin de sahibi olmuşlardır. Cumhuriyet, her şartta korunması gereken kutsal bir hazinedir. Cumhuriyetin Kuruluşunun 85.yılında bizlere özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan bırakarak, huzur içinde eşit şartlarda yaşayabilme imkanı sunan başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın kurtuluşuna katkısı olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" denilerek tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?