19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Daha oturmadan harabeye döndü

İzmir’in Aliağa İlçesi 102 Evler Mevkii’ndeki yüzde 85’i tamamlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarından ev hayali kuranlara ikinci şok.

Yapımına Kasım 2005’te başlanan, bu yılın mart ayında teslim edilmesi gereken evlerine, müteahhit firmayla TOKİ arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle kavuşamayan vatandaşlar yeni darbeyle sarsıldı. Konutların çoğu, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. 

Asma tavanları söküldü, camları kırıldı, kapıları kullanılamaz hale getirildi. Tuvalet ve banyolardaki fayanslar, küvetler, klozetler de kırıldı.

‘Böyle olacağı belliydi’ 

TOKİ’den ev sahibi olma umuduyla bugüne kadar yaklaşık 25 bin YTL ödediğini söyleyen hak sahiplerinden Servet Poyraz, isyanını şöyle dile getirdi: “Devlete güvendik, tüm birikimimizi buraya yatırdık. Ancak gelinen nokta içler acısı. Bizi aylarca, ‘Evinizi teslim edeceğiz’ diyerek oyaladılar. Şimdi de bu manzarayla karşı karşıya kaldık. Aslında böyle olacağı belliydi. Çünkü burada güvenlik adına hiçbir şey yok.” 

Bir başka mağdur Sevtap Duman da konutların durumuyla ilgili sağlıklı bilgi alamamaktan yakındı. Duman, “Ankara’yı aradım, İzmir’i aradım, kimse bilgi vermiyor. Bir yetkili bulamadık. Ayrıca, şantiyede sular kesik. Suyun olmadığı bir yerde nasıl iş yapacaklar bilmiyorum” dedi. 

Bu arada polis, konutlara zarar verenleri belirlemek için çalışma başlattı.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 10:05:47
Güncelleme :29 Nisan 2008 Salı 10:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?