31
Mayıs
2024
Cuma
ALİAĞA - İZMİR

Devlet hastanesi yenileniyor

1994 yılında temeli atılan ve 2009 yılında hizmete açılan Aliağa Devlet Hastanesi'nin eksikleri tamamlanıyor.

Her gün 1200 hastanın tedavi için başvurduğu bölgenin en büyük hastanelerinden biri olan hastanenin fiziki yapısının yeterli olmasına karşın tıbbi cihazların eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıların sıkça yaşanıyor olması yetkilileri harekete geçirdi. Başhekim Koray Durmuş; "Devlet hastanesiyiz ama özel hastane hizmeti vereceğiz" şeklinde konuşarak iddialı olduklarını belirtti.


Hastalık teşhisi için gerekli olan cihazların eksiklikleri nedeniyle sıkıntı yaşayan hastane yönetimi Odyometri (işitme test cihazı) ve kriyoterapi (soğukla yakma) cihazları alarak bir nebze olsun rahatlamalarına karşın yıl sonuna kadar; görüntüleme merkezi diye tanımlanan tomografi, mamografi, röntgen, ultrason, kemik ölçümü cihazı, endoskopi, kolonoskopi, endoskopik muayene gibi tıbbi cihazların alımını yaparak hizmete sokmayı hedefliyor.


Aliağa Devlet Hastanesi Dr. Başhekimi Koray Durmuş, eksik olan cihazların alımıyla vatandaşların Aliağa dışında muayene olmasını biraz da olsa engelleyip, hastaları hem yol masraflarından, hem de muayene olmak için uzak yerlere gitmekten kurtarmak istediklerini söyledi. Başhekim Durmuş; "Bize gelen hastaları teknik imkansızlıklar nedeni ile çevre hastanelere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Bu da hastaların yolda yaşamlarını yitirmeleri dahil bir çok olumsuzluğa neden olmakta idi. Şimdi eksik olan bu cihazların alımıyla vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebileceğiz" dedi.


Önümüzdeki günlerde online randevu hizmeti de vermeye başlayacaklarını belirten Durmuş; "Hastane olarak adresi ile bir internet sitesi de kurduk. Bu siteden önümüzdeki günlerde hastalara muayene için randevu vermeye başlayacağız. Aralık ayında yapılacak olan TS kontrolüne de ISO 9000:2000 Kalite Belgesini alacağımıza inanıyorum" dedi.


İnşaatı 10 yılı aşkın bir zaman alan ve yaklaşık 5 yıldır hizmette olan Aliağa Devlet Hastanesi'nin eksikliklerinin bir bir tamamlanıyor olmasından gurur duyduğunu belirten Başhekim Koray Durmuş; "Sanayi kenti olması nedeniyle işçi yoğunluğunun çok fazla olduğu kentte imkânlar dâhilinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Aliağa Devlet Hastanesi'nde açılan ek polikliniklerin yanı sıra, şimdi de randevu alımından yeni cihaz alımına kadar birçok yeniliğin Aliağa'lıların hizmetine sunulması bizi gururlandırıyor. Hizmete girdiği günden bu yana eksikleri bulunan Hastanemizin yenilenerek eksiklerinin tamamlanıyor olması bize gurur veriyor. 150 yatak kapasitesi ve 186 deneyimli personelle her gün yaklaşık 1200 hastaya hizmet veriyoruz. Hastanemizde yapılan ve faaliyete geçen birçok yenilik halkımızın muayene olmasında büyük kolaylıklar sağladı. Hastalara sağlanan bu hizmetler, yapılanlarla bitmez amacımız halkın hastanede mağdur olmadan hizmet almasıdır" şeklinde konuştu.


En çok önem verdikleri konunun hasta memnuniyeti ve randevu sistemi olduğunu söyleyen Koray Durmuş; "Bu anlamda büyük yol kat ettik. Bu güne kadar doktorlarımızdan yana hiçbir şikâyet duymadık. Önceden sıra alımı tek yerdendi ve bir kişi sıra alana kadar metrelerce kuyruk oluşuyordu. Artık sıralar poliklinikten alınıyor. Her hasta artık hangi polikliniğe gidecekse sırasını oradan alıyor. Bunun gibi birçok yeniliğimiz oldu. Elimizden geldiği kadar hastanemizin eksiklerini gidermeye çalışıyoruz" dedi.


HASTALARIMIZ İZMİR'E MENEMEN'E GİTMEYECEK
Başhekim Koray Durmuş, bu yıl içinde yapılmış olan, sıraların polikliniklerden alınması, Pazartesi ve Salı günleri çift göz hekiminin mesai yapması, kan alımının mesai bitimine kadar uzatılması, kan sonuçlarının polikliniklerden alınması, odyometri (işitme test cihazı) ve kriyoterapi (soğukla yakma) cihazının getirilmesinin ardından şimdi de; görüntüleme merkezi (tomografi, mamografi, röntgen, ultrason, kemik ölçümü cihazı), endoskopi, kolonoskopi, endoskopik muayene gibi tıbbi cihazların alımı, yoğun bakımın yıl başına yetiştirilmesi, girişe danışma ve bekleme odasının yapılması gibi yenilenme çalışmalarının da bu yıl sonunda bitirileceği belirtti.


Hastane olarak teknolojinin her nimetlerinden yararlanma çabası içerisinde olduklarını belirten Durmuş, kurulan yeni sistemle hastaların Aliağa Devlet Hastanesiyle ilgili her şeyi adresinden öğrenebileceğini söyleyerek, belli bir süre sonra internet üzerinden sıra alımlarının da başlayacağını belirterek, internetten alınan sıraların poliklinik kapasitesinin en fazla yarısı kadar olacağını ifade eden Başhekim Durmuş, "İnternet sitemiz şuan yapım aşamasında. İlerde internet sitemizden randevu alımları da başlayacak. Ama her vatandaşın evinde internet olmadığını bildiğimiz için internetten alınan randevuları en fazla poliklinik kapasitesinin yarısında tutmayı düşünüyoruz. Ayrıca internet sitemizde bulunacak olan randevu sistemi sıra numarası ile çalışmayacak. Kişi randevu alma işlemini tamamladığı zaman site de belirtilen saatte geldiğinde poliklinik önündeki ekranda ismini görüp sıra numarası olmadan içeri girip muayenesini olabilecek" dedi

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arif ateş IP: 78.177.212.xxx Tarih : 31.10.2008 08:31:56

hastanemizde göz doktoru yetersiz oldoğu için hastalara cevap verilemio not:en az 2 tane doktor olması gerekir