18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Dolmuş seferleri 15 Temmuz'da başlıyor

Aliağa'da, özel halk dolmuş seferlerinin 15 Temmuz 2005 tarihinde başlayacağı bildirildi. İlk aşamada tek tip Peugeot marka ve belediye logolu 20 adet 2006 model dolmuşla iki hat olarak başlayacak seferlerde, dolmuş ve hat sayısı ihtiyaca göre artırılacak.

Geçtiğimiz günlerde Aliağalı araç sahiplerinin kazandığı ihale sonucunda şehir içi ulaşımda başlayacak dolmuş seferlerinin ulaşıma büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden yetkililer, normal hatlarda çalışan otobüslerin diğer hatlara kaydırılacağını ve vatandaşın 2 biletle gittiği yere tek biletle ulaşacağını belirtti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa halkına daha etkin, hızlı ve ekonomik ulaşım sağlayabilmek, ayrıca belediye üzerindeki ekonomik yükü hafifletebilmek adına böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Kaya, halk dolmuşlarında her türlü denetimin belediyeye ait olduğunu ve dolmuş sahipleriyle yaptıkları protokol gereği belirlenen kurallar ve kaideler doğrultusunda ulaşımın sağlanacağını ifade ederek, "Şimdilik merkez- plajlar ve Yeni Mahalle-plajlar olmak üzere iki hat üzerinde seferlere başlanacak. Ulaşımda tam bilet 750 bin, öğrenci 500 bin lira olacak. Yeni Mahalle'de oturan bir vatandaşımız plajlara gitmek için bugünkü hatlarla iki otobüs değiştiriyordu. Dolayısıyla 1 milyon 700 bin lira harcayan vatandaşımız, bu uygulamayla sadece 750 bin liraya plajlara ulaşabilecek. Yine Yeni Mahalle ve plajlar bölgesinde oturan vatandaşlarımız tam teşekküllü devlet hastanemize iki misli fiyata değil sadece 750 bin lirayla ulaşabilecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 14:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?