23
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Duman avcıları göz açtırmayacak

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu başkanlığında, "duman avcı timleri" oluşturuldu.

Yasaya uymayanlar ve avcı timlerine yakalananların 660 YTL 75 kuruş para cezası ödeyeceği bildirildi.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu başkanlığında, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yavuz Başayar, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Özdemir, Müftü Vekili Şerafettin Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Sağlık Grup Başkanı Dr. Mustafa Selek ve Belediye Doktoru Cantaş Şirin’den oluşan "Aliağa Sigarayla Mücadele Kurulu", sigarayla mücadele için harekete geçti.

Geçtiğimiz hafta toplanan kurul, toplu kullanıma açık yerlerde, kamu kuruluşlarında ve öğrenci ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde sigara içenlere ağır para cezaları verme kararı aldı.

Duman avcısı timlerinin kapalı alanlarda sigara içme yasağına uymayanları sıkı takip altına alacağı belirtilirken, Sigarayla Mücadele Kurulu’nun kararlarına göre; kamu kurumlarındaki tüm sigara tablaları kaldırılacak.

Çalışma ve bekleme yerlerinde sigara içimini teşvik edici bir ibare bulundurmayacak. İlgili yasa uyarınca her yıl arttırılan "Burada sigara içilmez" uyarısının ihlali için uygulanan ceza da 2005 yılı için 660 YTL 75 kuruş olarak belirlendi.

Kurul, ilçede öğrencilerin sigara ve diğer bağımlılık yaratan maddelerden uzak tutulması için de bir dizi önlem aldı.

Buna göre, okul çevrelerindeki bakkal büfe gibi satış yerlerinde öğrenci ve gençlere sigara satışının önlenmesi için önlemlerin arttırılmasına karar verildi.

18 yaşından küçüklere sigara satılmaması için Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından ilçedeki tüm TEKEL bayilerinin iç genelgeyle uyarılması yönünde bir karar alındı.

Karar uyarınca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara yazı yazarak, okul çevrelerinde "tek tek" sigara satılabileceğini dikkate alarak yöneticiler tarafından önlem alınmasını istedi.

4207 sayılı yasa gereği kapalı alanlarda sigara içmenin yasak olduğunu kaydeden Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "Bu yasağa uyan pek kimse yok. Duman avcıları, işte bu yasağa uymayanları takip altına alacak.

Sigara içenleri uyaracak. Uyarıyı dikkate almayanlar hakkında tutanak hazırlayıp bize bildirme ve para cezası uygulama yetkileri var. Bir çeşit fahri trafik müfettişi gibi çalışacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 13:26:42
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 14:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?