16
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Ekmek yeniden 35 kuruş oldu

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde iki hafta önce 200 gram ekmeğin fiyatının fırıncılar tarafından 400 kuruşa çıkarılmasının ardından, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve Türkiye Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Başkanı Birol Yılmaz'ın girişimleriyle ekmek fiyatı yeniden 35 kuruşa indirildi. 

Türkiye Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Başkanı Birol Yılmaz ile birlikte Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz'u ziyaret eden fırıncılar, Aliağa kamuoyundan gelen yoğun istekler üzerine artan girdi maliyetlerine rağmen fedakârlık yaparak ekmeğin fiyatını 35 kuruşa indirdiklerini açıkladı. 

Kardeşler ekmek fabrikası sahibi Necdet Kazan, son haftalarda çeşitli kişi ve kurumlarca ekmek zammı konusunun istismar edilerek Aliağa kamuoyunun yanıltıldığını dile getirdi. Kazan," Aliağa Ticaret Odası yönetiminin sorumlu davranarak hem fırıncılık sektörünün sorunlarına eğildiğini hem de Aliağa halkının menfaatlerinin koruduğunu ifade etti. 

"FIRINCI ESNAFININ FEDAKARLIĞI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ" 

Fırıncı Necdet Kazan; üretim maliyetlerin son üç yılda büyük artış gösterdiğini savurarak, "Un, maya, elektrik, su, işçi ücretleri gibi girdilerdeki artış fırıncı esnafını kımıldayamaz hale getirmiştir. 3 yıldır zam yapmayan fırıncı esnafının yaptığı fedakârlığın görmezden gelinemeyeceğini açıktır. Ancak, Aliağa'da vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğe zam yapılmaması yönündeki talepleri, gerekse de Ticaret Odamızın olumlu girişimleri sonucu yeni bir adım atma zorunluluğumuz doğmuştur. Bu yüzden Aliağa'da üretim yapan fırıncı esnafı olarak 2 hafta önce yapmak zorunda olduğumuz zammı geri çektik ve 200 Gram azami ekmek fiyatını 35 kuruşa indirdik." dedi. 

ALİAĞA HALKI EKMEĞİ YİNE 35 KURUŞTAN YİYECEK 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, iki haftadan bu yana ekmek zammı konusundaki gelişmeleri dikkatle izleyerek bilimsel bir yöntemle ekmek maliyetini tespit çalışması yapıldığını ifade ederek, "kendini Aliağa halkı ve üyelerine sorumlu hisseden kurumsallaşmış bir Oda olarak, sosyal barışa da katkı sağlayacak önemli bir adım atılmasına vesile olduğumuz için çok mutluyum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 11:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erse IP: 194.27.118.xxx Tarih : 10.05.2007 14:47:48
Aliağa halkımız 4 senedir ekmeğini ucuzdan yiyor fakat bunun karşılığında Fırıncı esnafımız çok büyük bir fedakarlık gösteriyor ve göstermekte.Fırıncılar yok pahasına denilebilecek şekilde halkının karışına ucuz ekmek fiyatlarıyla çıkıyor.Ama artık Fırıncılarımız belini doğrultamaz hale gelmiş vaziyete gelmiş gözüküyor.Bunun için halkımızın 35 kuruşta hemfikir olmasını talep ederiz.Çünki unutmayalım bizimde fırıncılara ihtiyacımız var emekçi olanlara,hizmet verenlere ihtiyacımız var bizde onların haklarını korumalıyız. Sevgiler,selamlar