30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Elazığlılar, Aliağa'da birleşiyor

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde yaşayan Elazığlılar bir dernek kurarak birleşme kararı aldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Elazığlılar en kısa zamanda dernekleşme çalışmalarına başlamak için görüş alışverişinde bulundu.


İzmir'de Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği bulunduğunu ancak Aliağa'da yaşayan Elazığlıların da bir araya gelerek bir şube açmak istediklerini belirten Dernek Başkanı Enver Ulucan; "Ben Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin İzmir Başkanıyım. Aliağa'da yaşayan hemşehrilerimiz yılda iki kez düzenlediğimiz etkinliklere katılarak bize destek oluyor. Ancak burada da derneğimizin şubesini açmak istedik. Bu konu hakkında da burada yaşayan Elazığlıları bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenledik" dedi.


Aliağa da derneği tanıtma amaçlı bir seminer veren İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Enzer Ulucan, Aliağa Dernek sorumlusu Gani Okur ile beraber Elazığlıları bilgilendirdi. Gani Okur, kültürel etkinliklerini Aliağa'ya taşımak istediklerini belirterek; "Elazığ'dan kilometrelerce uzağız. Her birimiz iş için buraya geldik ve yerleştik. Burada da kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Halk oyunları ekibi kurmak ve meşhur peynirli ekmeğimizi Aliağalıların beğenisine sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Gani Okur, Aliağa'da 500 Elazığlı aile olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?