20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

En buruk bayram

Aliağa ilçesinde, 2 Haziran 2008 tarihinde su şişesinde satılan açık deterjanı su sanarak içen ve acil olarak kaldırıldığı Aliağa Devlet Hastanesi'nden İzmir'e sevk edilen ve tüm çabalara rağmen kurtarılamayan üç yaşındaki İlker Süme'nin ailesi buruk bir bayram geçirdi. Acılı aileyi bayramın son gününde CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan ziyaret ederek, yalnız olmadıklarını belirtti.

Belediye Meclis Üyesi Yakup Öztürk ve Kıymet Baysal'ın da katıldığı ziyarette duygusal anlar yaşanırken, sanayi kenti Aliağa'da tek bir ambulans olmasının Aliağa'nın en büyük handikapı olduğu belirtildi. İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan; "Ne yazık ki olayın üstünden bunca zaman geçmesine karşın hala bu sorun çözülmemiştir. Sanayi kenti olarak bilinen Aliağa'da beş ekip ve bir tek ambulansın olması büyük handikaptır. Bu konuda yetkililer her fabrikanın kendine ait ambulansı olduğunu gerekçe gösteriyor ancak o ambulanslar sadece hasta nakil ambulansı oysa buraya en az iki tane daha tam donanımlı ambulans gerekir. Ailenin acısını içimizde hissediyoruz, biliyorum ki onların en buruk günleri bu günler, yalnız olmadıklarını bilmelerini istedim. Konuyu hukuki boyutlarıyla takip ediyoruz" dedi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Meclisi'ne önerge verdiklerini belirten Meclis Üyesi Yakup Öztürk ise, iki ambulansın 120 bin lira tuttuğunu ve Aliağa gibi bir yerde bunun alınmasının zor olmadığını söyledi. Olayın üzerinden altı ay geçmesine rağmen henüz otopsi raporlarının gelmemesinden yakınan İlker Süme'nin babası Hakan Süme; "Altı ay oldu hala otopsi raporları gelmedi. O raporlara göre dava açılması gerekiyor. Bizim çocuğumuz öldü ama umarım bu bir takım olumsuzlukların değişmesine sebep olur. Bakın şuan hastanede acil serviste iki doktor bulunduruluyor. Bu bile iyi bir gelişme" şeklinde konuştu. Altı ay önce meydana gelen olayın ardından Aliağa Kaymakamlığı soruşturma başlatmış, Aliağa Devlet Hastanesi Acil Servis Doktoru C.H. hakkında; ölüme sebebiyet vermekten dolayı meslekten men edilmesi konusunda İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulmuştu. Aliağa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen adli soruşturmanın tamamlanması beklenirken, Kaymakamlık tarafından yürütülen ön inceleme raporu sonucu meslekten ve kamu hizmetlerinden men edilmesi talep edilen acil servis doktoru C.H.'nin hastanın vital bulgularını tam olarak kontrol etmeyerek görevini ihmal ettiği tespit edilmiş ve doktor C.H. açığa alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 18:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?