22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALİAĞA - İZMİR

En modern organize sanayi bölgesi

İzmir'in Aliağa ilçesinde kurulan 10 milyon metrekare büyüklüğündeki Türkiye'nin en modern alt yapısına sahip organize sanayi bölgesi Aliağa Organize Sanayi Bölgesi İdaresi (ALOSBİ), ülkedeki organize sanayi bölgelerine örnek olmaya devam ediyor. 

Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti, modern alt yapısı, galeri sistemleri ve başta enerji ile ulaşım olmak üzere yatırımcıya sunduğu birçok avantajlarıyla yatırımcıların ilgisini çeken ALOSBİ'yi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay başkanlığındaki heyeti, bölge girişinde Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan Vekili Adnan Saka karşıladı. Adnan Saka, heyete bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi sundu. 

Bölgenin Japonya'dan esinlenerek Türkiye'nin en modern alt yapısına sahip organize sanayi bölgesi olduğunu anlatan Saka, şöyle konuştu: "Burada gelecek 50 yılın beklentileri düşünülerek alt yapı ve diğer yatırımları gerçekleştirdik. Yatırımcımıza kaliteli ve kesintisiz enerji, doğalgaz, buhar veriyoruz. Barajımız var. Nemrut iskelelerine çok yakınız. Deniz yolu, demir yolu, hava yolu ve kara yolu ulaşım avantajlarına sahip ALOSBİ'den başka Türkiye'de bir başka yatırım bölgesi yok. Bölgemiz, Türkiye'nin, küresel rekabet gücünü kanıtlayan en önemli eser. Kısa sürede Türkiye'nin en önemli ihracat üssü olacak." 

2008 yılında yatırımlara yönelik önemli adımların atılacağını ifade eden Saka, 2008'de yatırımlarda büyük artış beklediklerini söyledi. 2007'de daha önce yatırıma başlayan tesislerle birlikte 11 tesisin üretime başladığını anlatan
Saka, şöyle konuştu: "2008'de ekonomik istikrarın sürmesiyle bu yıl faaliyete geçen firma sayının en az 2 katı artacağına inanıyoruz." 

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi heyeti, sunumun ardından bölgedeki alt yapı çalışmaları, galeri sistemleri, Çakmaktepe Enerji Üretim Santrali ve yeni kurulan tesisleri ziyaret etti. 

Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da Ankara'da 400 hektarlık bir bölgede organize sanayi bölgesi kurduklarını belirterek, "Aliağa OSB'nin ulaştığı başarılar yurt içi ve yurt dışında yakından biliniyor. Biz de yönetim kurulumuz ve müteşebbis heyet üyelerimizle birlikte ALOSBİ'yi görmek ve yapılan çalışmaları incelemek istedik. Burada gördüklerimiz bizi heyecanlandırdı. Çünkü 10 milyon m2 gibi dev bir alanda yapılan çalışmalar insanı gururlandırıyor" dedi. ALOSBİ'nin modern alt yapısını örnek alacaklarını anlatan Tuncay, "Bölgenin tarım arazilerine kurulmayarak tarıma elverişli olmayan bir arazide kurulması da büyük bir duyarlılık. Emeği geçen herkesi kutlarım" ifadelerini kullandı. 

Alt yapı inşaatlarına 2008 haziran ayında başlayacaklarını anlatan Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, bölgede genel olarak otomotiv yan sanayii tesislerinin kurulacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 11:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?