29
Mayıs
2024
Çarşamba
ALİAĞA - İZMİR

Engelliler yaz kampında buluştu

 İzmir'in Aliağa ilçesindeki engelliler Aliağa Belediyesi ve Alternatif Kamp'ın ortaklaşa organize ettiği yaz kampında buluştu.

Sabah saatlerinde Belediye'nin Engellilerin ulaşımına tahsis ettiği özel araçla evlerinden alınan 15 engelli vatandaş, kampın yapılacağı Afacan Motel'e götürüldü. 1 hafta sürecek kampın ilk gününde engelliler, kamp alanını gezerek odalarına yerleştirildi. Öğlen yemeğini hep beraber yiyen Aliağalı engelliler, Alternatif Yaşam Derneği gönüllülerinin gözetiminde havuza girerek dalış denemeleri yaptı. Kamp süresince engelliler çeşitli eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Voleybol, Basketbol, masa tenisi ve Bowling oynama fırsatı bulacak. Bergama ilçesine düzenlenecek olan gezi ile de ilçedeki tarihi yerleri görecek.


Engellilere özgüven ve bireysel yaşam becerisini kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya "Biz belediye olarak bu projeye büyük önem verdik. İlçedeki tüm engellileri teker teker ziyaret ederek projeyi anlattık ve katılmalarını istedik. İlçede yaşamını sürdüren 10 ile 45 yaş arasında toplam 216 engelli vatandaşımız kampa katılmayı kabul etti. 15'erli guruplar halinde yaz sonuna kadar sürecek olan kampımız sayesinde engelli vatandaşlarımız çoğu zaman hayalini kurdukları aktivitelerin içinde yer alacak" dedi.


Kamp süresince engellilere refakat edecek olan Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) Başkanı Ercan Tutal'da derneğin 800 üyesiyle İstanbul, İzmir ve Antalya'da etkinliklerinin devam ettiğini söyledi. 7 yıldan buyana faal olarak engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Tutal, "AYDER olarak 5 bin engelliye ev sahipliği yaptık. Bunlardan yabancı ülkelerden gelenler oldu. Geçtiğimiz yıl derneğimiz Alternatif Kamp projesiyle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 'Gençlik için iyi örnek' ödülüne layık görüldü. İstanbul, İzmir ve Antalya'da devam eden faaliyetlerimizi, tüm Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu yazı Aliağa Belediyesinin destekleriyle ilçemizdeki engelli kardeşlerimizle beraber geçireceğiz. Tüm gayemiz onlar için hayatı daha yaşanır bir hale getirmek" dedi.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 18:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedef tural IP: 78.160.184.xxx Tarih : 25.04.2010 20:58:19

burayı  araştırmıştım   cok  begendim benimde   kardeşim  duyma  engellı  ama bu kulübe  katılmasını  cok  istiyorum