23
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Esnaf odasından süpermarketlere tepki

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa’da son günlerde yeni süpermarketlerin açıldığını belirterek, kent merkezindeki süpermarketlerin yüzlerce esnafın ekmeğiyle oynadığını ileri sürdü.

Aliağa’nın ekonomik kaynaklarının süpermarketlerce sömürüldüğünü ve ilçe dışına çıkarıldığını savunan Ekren, Büyük Marketler Yasası’nın TBMM’den acilen çıkması gerektiğini ifade ederek, "Aliağa Fevzipaşa Caddesi’nde büyük bir süpermarketin açıldığı haberi çarşı esnafımızı harekete geçirmiştir. Esnafımız topladığı imzalarla bu işyerinin açılmaması için belediyeye müracaat etmiştir. Biz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak büyük marketlerin şehir merkezinde açılmasına karşıyız" dedi.

Büyük marketlerle ilgili yasal düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini, aksi halde bakkallar ve küçük esnafın yok olacağını kaydeden Ekren, "Türkiye’de ekonominin temel direği olan küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak olan bu yasanın bir an önce çıkarılması için yetkilileri göreve davet ediyorum. Esnafımızın birçok ekonomik sorun yaşadığı, siftah bile yapamadığı bir dönemde böyle büyük süpermarketlerle ilçe ekonomimizin sömürülmesine göz yumamayız. İlçemizde gereğinden fazla bulunan büyük marketlerin, Aliağa’nın ekonomik potansiyelini gördükçe ahtapot kolu gibi ilçemizi sararak şubelerini açma çalışmaları kabul edilemez bir durumdur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 13:42:53
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 13:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?