20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Esnaf ve sanatkarlar odası aklandı

Aliağa Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Ekren ve Yönetim Kurulu, 2007 tarihinde "Görevi ihmal ve kötüye kullanma" suçlamasıyla yönünde haklarında açılan soruşturma sonucu aklandığı açıklandı.

2007 yılında haklarında açılan soruşturmanın tamamlandığını belirten Oda Başkanı Hüseyin Ekren; "1999- 2004 yılları arasında görevi kötüye kullandığımız yolundaki iddialar Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelenmiş ve dava bile açılmasına gerek görülmemiştir. Bizim görevimizi yıllardır en iyi şekilde yaptığımızdan bir şüphemiz yok. Alnımız açık geziyoruz. Bunlar ucuz siyaset numaralarıyla bize çamur atmak istediler fakat biz hizmeti ibadet olarak gördüğümüz için karnımız ağrımadı. Bu numaraları yapanlar utansın. Biz üyelerimize hizmet etmek için seçildik, üyelerimiz bize olan güvenlerini gösterdi" şeklinde konuştu.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda; "Cumhuriyet Başsavcılığımızca dosyanın tevdi edildiği bilirkişi tarafından verilen 01 Eylül 2008 tarihli rapor ve tüm dosya kapsamına göre şüphelilere isnat edilen eylemler nedeni ile Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 07 Ekim 2007 tarihli olağan genel kurul toplantısında görüşülmüş ve şüphelilerin ibra edilmiş olduğu, bu nedenle de müsnet suçun yasal unsurları oluşmadığı anlaşıldığından, kamu adına takibata yer olmadığına" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 16:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?